Genieten van de herfst in Zuid Tirol

De dagen worden korter, het wordt koud en de bomen kleuren rood geel en oranje. Ondertussen wordt er op het boerenland hard gewerkt om de laatste oogst binnen te halen. Er is dus nog genoeg te doen in de bergen. Törggelen bijvoorbeeld! Dat kan op maar liefst 23 plekken in Zuid-Tirol. In de herfst kan er genoten worden van de oogst. Dé traditie om van de oogst te genieten is Törggelen. Dat is een oud gebruik waarbij de jonge, net geproduceerde wijn wordt geproefd. In combinatie met andere lokale specialiteiten, zoals gepofte kastanjes, een heerlijke herfsttraditie.

Kastanjeroute

Zo’n avondje Törggelen is natuurlijk de perfecte afsluiter van een herfstwandeling. Door Valle Isarco/Eisacktal en rondom de steden Bolzano en Merano ligt de Keschtn-trail, de kastanjeroute. Langs deze route liggen 23 cafés die door Rother Hahn zijn aangemerkt als echte boerencafés. Deze café’s, Buschenschanken, bieden boerenmaaltijden waarvan 30% van de ingrediënten van de eigen boerderij komt.. Tot eind november kun je a je wandeling over de kastanjeroute aanschuiven voor zo’n heerlijke traditionele maaltijd van lokale ingrediënten en specialiteiten.

Koken op de boerderij

Als je op één van de vakantieboerderijen van Rother Hahn verblijft tijdens je tocht over de kastanjeroute, kun je niet alleen kennis maken met het boeren leven, maar ook met de boerenkeuken. De boerin organiseert tijdens je verblijf kooklessen met fruit uit eigen boomgaard, of kruiden uit eigen tuin. De kinderen kunnen de boer helpen met het bakken van brood. Zo haal je zelf de Zuid Tiroolse keuken in huis. 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?