berglift riva del garda

Glazen lift met fantastisch uitzicht op het Gardameer

In het plaatsje Riva del Garda, aan het Gardameer is een nieuwe bijzondere glazen berglift geopend. De lift is bijna helemaal van glas, zodat je een prachtig uitzicht over het Gardameer en de omringende bergen hebt.

De nieuwe lift loopt vanuit een ondergronds dalstation in Riva del Garda langs de hellingen van de Monte Rochetta omhoog naar het Bastion, de resten van een oud fort uit de tijd dat de Venetianen hier regeerden. Onderweg word je getrakteerd op een prachtig  uitzicht op het water van het Gardameer, de bergen eromheen én natuurlijk Riva del Garda zelf.

Boven bij het Bastion kan je nog eens van het uitzicht genieten. Als je meer wil zien, starten er vanaf het bergstation ook wandelroutes over de hellingen aan de bergachtige noordelijke oevers van het meer. Bijvoorbeeld naar het kerkje Santa Barbara, of naar de Capanna Santa Barbara. Daar beginnen ook een aantal mooie via ferrata’s.

De lift is eigenlijk niet echt een lift, maar een kruising tussen een trein en een berglift, een funiculaire, een kabeltrein. Net als bij een ‘gewone’ kabelbaan wordt de gondel met een kabel aangedreven, maar de gondel staat op een rails. Maar hoewel je dus niet hoog boven de grond hangt, is het uitzicht in deze lift er niet minder om.

 

Meer inspiratie
De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen