ticino ticket

Gratis OV in Ticino

Breng jij je vakantie door in het Zwitserse kanton Ticino? Dan heb je geluk. Vanaf 2017 kun je als gast van een hotel, camping of jeugdherberg in Ticino namelijk gratis gebruik maken van het OV dankzij het Ticino Ticket.

Naast gratis openbaar vervoer krijg je met het Ticino Ticket ook korting bij veel kabelbanen. Het gratis ov-ticket is geldig bij elf vervoersbedrijven in het kanton. Zo kom je makkelijker op plekken waar je anders misschien nooit zou komen. Door de betere reismogelijkheden hopen de toeristische organisaties in Ticino ook dat het kanton aantrekkelijker wordt voor bijvoorbeeld een lang weekend.

Minder drukte op de weg

Bij aankomst op je vakantieverblijf krijg je een dagkaart ter waarde van 50 CHF die bruikbaar is tot je dag van vertrek. Daarmee kun je dan heel Ticino door. Niet alleen vakantiegangers profiteren daardoor van het openbaar vervoer. Ook het kanton wordt er een beetje beter van: als meer mensen met het ov gaan, wordt de drukte op de weg wat minder, waardoor het milieu ook minder belast wordt. Doordat de treinverbinding richting Ticino dankzij de Gotthard Basistunnel ook verbeterd is, hopen de Zwitsers dat het openbaar vervoer in het zuiden van Zwitserland hiermee een flinke impuls krijgt.

Wil je meer weten over het Ticino Ticket? Hier vind je meer informatie! 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?