The Manneken Trip

Het ‘Manneken Trip’ gaat op spierkracht het Amerikaanse continent over

‘Manneken Trip’,  onder die naam is de Belg Arnaud Maldague aan een bijzondere tocht begonnen. Van noord naar zuid over het Amerikaanse continent. Met allerlei vervoersmiddelen, zolang het maar niet gemotoriseerd is. En die tocht brengt Arnaud diep in het oerwoud en hoog in de bergen.

Door het hooggebergte en het oerwoud

De 30.000 kilometer lange tocht brengt Arnaud door 16 landen. Daarbij doorkruist hij ook nog eens veel verschillende klimaatzones en landschappen, van hoog in het uiterste noorden van Canada, tot in de tropische oerwouden van Midden-Amerika en in de hooggebergtes van de Rocky’s, Andes en Patagonië. En onderweg moet hij lopen, kajakken, zeilen, skiën, fietsen en ski-kiten. Om zich daar op voor te bereiden heeft Arnaud al flink getraind. Van langlauftochten door Noors Lapland en kanotrainingen in de Franse bergen.

Avontuur voor een betere wereld

Maar het is hem niet alleen te doen om het avontuur. Het gaat vooral om de ontmoetingen en wat je daar van kan leren. Arnaud wil namelijk zo veel mogelijk mensen die zich met het klimaat bezig houden. Hoe bereidt de wereld zich voor op de klimaatverandering en wat doen mensen voor een beter klimaat en een betere wereld?

 Zo’n tocht maak je natuurlijk niet alleen. Arnaud wordt ondersteund door veel mensen die zijn onderneming een warm hart toe dragen. Zo heeft outdoormerk Berghaus al toegezegd uitrusting te leveren waarmee Arnaud de wisselende en soms extreme omstandigheden tijdens zijn tocht kan doorstaan.

Volg The Manneken Trip

The Manneken TripDe vertrekdatum staat gepland voor 4 januari 2018. Naar verwachting zal Arnaud rond de zomer van 2020 aankomen op zijn eindbestemming. Tijdens de lange tocht kun je hem volgen via Facebook, en Instagram, maar natuurlijk ook via zijn website The Manneken Trip.

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.