Mount Washington vanuit Bretton Woods Foto door wwoods via Wikipedia

Hotels op beroemde bergen?

Op veel plekken zijn de bergen niet meer de ongerepte natuurgebieden die ze ooit waren. Het toerisme rukt op veel plekken op. En als het aan hotelbouwers ligt, krijgen al die toeristen een comfortabele slaapplaats, zo dicht mogelijk bij de bergtop.

Plannen op Mount Washington

Zo zijn er plannen voor een hotel vlak onder de top van Mount Washington in Amerika. Het nieuwe hotel zou 35 kamers én een volwaardig restaurant moeten gaan krijgen. Het nieuwe hotel zou een comfortabel alternatief moeten zijn voor de faciliteiten die nu al op de top van Mount Washington staan. Die zijn volgens de plannenmakers te spartaans voor veel toeristen. De plannen worden echter niet toegejuicht door veel hikers en natuurliefhebbers. Zij klagen al langer over de enorme aantallen toeristen die via de Cog Railway naar de top gaan.

Hotel op de Mount Everest

Minstens zo controversieel zijn de plannen van de Chinese overheid om een hotel op de Mount Everest te bouwen. Sinds de aardbeving van 2015 is de noordelijke route (vanuit China) naar de top meer en meer populair aan het worden. De Chinezen willen van die populariteit gebruik maken door een compleet alpinisten-centrum te bouwen in het plaatsje Old Tingri. Volgens kritici kunnen we hierin de manier waarop China tegen het bergtoerisme aankijkt, herkennen: een makkelijk bereikbaar doel voor de opkomende middenklasse.

Via: Outsideonline.com en Unionleader.com

 

Meer inspiratie

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.