Mount Washington vanuit Bretton Woods Foto door wwoods via Wikipedia

Hotels op beroemde bergen?

Op veel plekken zijn de bergen niet meer de ongerepte natuurgebieden die ze ooit waren. Het toerisme rukt op veel plekken op. En als het aan hotelbouwers ligt, krijgen al die toeristen een comfortabele slaapplaats, zo dicht mogelijk bij de bergtop.

Plannen op Mount Washington

Zo zijn er plannen voor een hotel vlak onder de top van Mount Washington in Amerika. Het nieuwe hotel zou 35 kamers én een volwaardig restaurant moeten gaan krijgen. Het nieuwe hotel zou een comfortabel alternatief moeten zijn voor de faciliteiten die nu al op de top van Mount Washington staan. Die zijn volgens de plannenmakers te spartaans voor veel toeristen. De plannen worden echter niet toegejuicht door veel hikers en natuurliefhebbers. Zij klagen al langer over de enorme aantallen toeristen die via de Cog Railway naar de top gaan.

Hotel op de Mount Everest

Minstens zo controversieel zijn de plannen van de Chinese overheid om een hotel op de Mount Everest te bouwen. Sinds de aardbeving van 2015 is de noordelijke route (vanuit China) naar de top meer en meer populair aan het worden. De Chinezen willen van die populariteit gebruik maken door een compleet alpinisten-centrum te bouwen in het plaatsje Old Tingri. Volgens kritici kunnen we hierin de manier waarop China tegen het bergtoerisme aankijkt, herkennen: een makkelijk bereikbaar doel voor de opkomende middenklasse.

Via: Outsideonline.com en Unionleader.com

 

Meer inspiratie

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen