Pop-up restaurant op de Everest

Uitgekeken op het restaurant waar je altijd komt? Op 10 december opent een tijdelijk restaurant op een wel heel bijzondere plek: het basiskamp op de Mount Everest. Kok James Sharman, vroeger werkzaam bij het bekende sterrenrestaurant Noma, biedt eenmalig een diner aan in zijn pop-up restaurant op de Mount Everest.

Het pop-uprestaurant is onderdeel van de One Star House Party. Een initiatief waarbij kok James Sharman in twintig maanden op twintig verschillende plekken in evenzoveel landen pop-up restaurants opent. Het gaat daarbij niet alleen om lekker eten, maar ook om de ervaring en de entourage er omheen.

Eten op de Mount Everest

De trip naar de Mount Everest past perfect in dat streven. De trip bestaat namelijk uit meer dan alleen een diner. De trip duurt in totaal veertien dagen. Van Kathmandu gaat het met het vliegtuig naar Lukla, dat bekend staat om het ‘gevaarlijkste vliegveld ter wereld’. Vanaf Lukla gaan de deelnemers hikend richting het Everest Base Camp. Onderweg wordt er overnacht in guesthouses. Hoogtepunt is natuurlijk het diner in het basecamp op de Mount Everest. De trip vertrekt op 10 december vanuit Kathmandu en is op 23 december weer terug in de Nepalese hoofdstad. Er kunnen vijftien mensen mee op de trip.

James Sharman is een jonge kok die bekend is in het wereldje van de topkoks. Al op jonge leeftijd werkte hij als sous-chef in sterrenrestaurants en kookte hij voor veel hooggeplaatste gasten. Wat er op de Everest op het menu zal staan, heeft hij nog niet bekend gemaakt, maar het zullen gerechten zijn die zijn gebaseerd op lokale producten. Meer informatie over de trip vind je op de site van One Star House Party.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!