IMS: Een bergevenement vol ontmoetingen

Het International Mountain Summit (IMS) heeft het nieuwe programma bekend gemaakt. Van 12 tot 18 oktober komen alle bergliefhebbers naar Brixen in Zuid-Tirol. Het wordt een week vol ervaringen op en rond de berg en ontmoetingen met andere wandelaars en klimmers. Het programmapunt van dit jaar is ‘Ontmoeting met de innerlijke berg’.

Zevende editie

Het is de zevende editie van dit evenement dat sinds 2009 elk jaar een centraal evenement is voor iedereen die houdt van klimmen, wandelen of andere outdoor sporten. De gasten bij dit festival zijn een mengelmoes van wereldberoemde bergbeklimmers, deskundigen van de Alpenclubs, wetenschappers, filosofen en enthousiastelingen van alle soorten outdoor sporten. Elke editie biedt weer nieuwe ervaringen en onderwerpen. IMS staat erom bekend altijd deskundige en bekende sprekers te hebben. Ook dit jaar hebben ze weer een lijst van sprekers om trots op te zijn. Dit jaar komen onder meer Duitse extreme sporter Joey Kelly, de Amerikaanse slackline legende Andy Lewis en de Zuid-Tiroolse extreme bergbeklimmer Tamara Lunger.

Centrale discussie

Ook is er elk jaar een centrale discussie. Dit jaar zal dat ‘Vrijheid in de bergen versus risico – een discussie zonder piek’ zijn. Het doel zal zijn om de verschillende beleidslijnen en perspectieven te tonen en deze tegenover elkaar te zetten. Medische, juridische, technische, sportieve en economische aspecten bij het omgaan met de vrijheid in de natuur en de bergen worden vergeleken met de wettelijke vereisten. Een moeilijk maar noodzakelijk debat waarin wetgevers, bergbeklimmers, hulpverleners en medici hun ervaringen en meningen uitwisselen.

Programmapunt

Ook dit jaar organiseren Markus Gaiser en Alex Ploner het evenement. "We zijn benieuwd hoe onze gasten het nieuwe programmapunt ‘Ontmoeting met de innerlijke bergen’ gaan ervaren. Ook zijn we benieuwd hoe ze reageren op centrale discussie en het stellen van doelen," zegt Markus Gaiser. Bijzondere gasten die te maken hebben met dit thema zijn Retorica-trainer Matthias Pöhm over geluk en persoonlijkheidscoach Cristián Gálvez. Deze sluiten goed aan bij het programmapunt van dit jaar. Wandelen en klimmen in de bergen is namelijk niet alleen fysiek zwaar, maar vergt mentaal ook veel inspanning. Tijdens die zware momenten moet je ook over je ‘innerlijke bergen’ klimmen. Matthias Pöhm en Cristián Gálvez zullen tijdens hun presentatie met uitleg en tips komen.

Forum Brixen

Naast de discussie en de verscheidene sprekers zijn er ook nog veel andere dingen te doen tijdens het evenement. Zo zijn er verschillende tentoonstellingen en films te zien en verandert het Forum Brixen in een culinaire ontmoetingsplek. Hier kunnen de bezoekers genieten van regionale lekkernijen onder het genot van live muziek.

Meer informatie en een overzicht van het programma vind je op de site van het IMS.

Meer inspiratie
De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!