Snowdonia

Leisteen centraal op de Snowdonia Slate Trail

Vrijdag 10 november 2017 gaat’ie open voor wandelaars: de Snowdonia Slate Trail, een 135 kilometer lange wandelroute door het ruige landschap van het Snowdonia National Park in het Verenigd Koninkrijk.

De wandelroute voert je langs het erfgoed van de dorpjes in Snowdonia. Daarbij staat het leisteen, de slate, centraal. Je komt langs oud industrieel erfgoed, maar ook door de belangrijkste bergruggen van Snowdonia. Daardoor is een gevarieerde route ontstaan.

Hoewel de route nog niet officieel geopend is, is de eerste throug hike al wel een feit. Brian Ruddin liep de route al in zes dagen.

De route van de Snowdonia Slate Trail

De route loopt in dertien etappes door Snowdonia. Het beginpunt ligt in Bangor. Van daar gaat het door naar Bethesda, Llanllechid, Llanberis, Waunfawr, Nantlle, Rhyd Ddu, Beddgelert, Croesor, Ffestiniog, Penmachno, Capel Curig, Betws-y-Coed om uiteindelijk weer in Bethesda uit te komen. Onderweg kun je in bed and breakfasts overnachten, al zijn die op het platteland van Wales soms wat dun gezaaid. Je kunt de wandelroute natuurlijk in één keer lopen, maar de verschillende etappes zijn ook prima los te bewandelen.

Meer informatie over de route

Op de website van de nieuwe wandelroute door Wales kun je de routebeschrijvingen van de losse etappes. Die zijn te downloaden als pdf, maar ook als GPS routes. Daarbij vind je meteen informatie over leuke adresjes langs de route om de nacht door te brengen. Op 10 november 2017 wordt de route officieel geopend voor wandelaars. 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier een stukje berg geschiedenis