Mary Jones hike

Het Mary Jones wandelpad in Snowdonia, Engeland

Deze wandeltocht van 45 kilometer loopt door het schitterende landschap van Snowdonia, van de betoverende vallei aan de voet van de Cadair Idris tot de oevers van Llyn Tegid. De tocht voert je over oude wandelpaden, privélandgoederen, oude lanen en biedt schitterende uitzichten op de bergen en meren.

Het Mary Jones wandelpad heeft zijn oorsprong in 1800, en, hoe kan het ook anders, begint bij Mary Jones, een 15-jarig Welsh meisje. Zij werd geboren in 1784 in een arme familie, haar vader was wever. Ze woonden aan de voet van de Cader Idris mountain, in Gwynedd. Toen Mary 8 jaar werd, bekeerde ze zich tot het Christendom, haar ouders waren Methodisten. Zij spaarde 6 jaar lang om in de stad Bala bij de prediker Thomas Charles een bijbel te kopen.

Toen ze genoeg geld had liep ze op blote voeten de 45 kilometer naar de stad om haar bijbel te kopen. Deze tocht voor een bijbel heeft in 1804 geleid tot de oprichting van de Bible Society die in Wales nog steeds een belangrijke rol speelt. 

Meer weten over de route? Op de site van Visit Snowdonia vind je meer informatie over de routebeschrijvingen en vervoer van- en naar de wandelroute. 

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!