matterhorn ladies please

Matterhorn: Ladies please!

Deze zomer beklimt een team van vier vrouwen de Matterhorn. Extra bijzonder: alle vier hebben ze nog nooit zo’n belimming ondernomen. Hoe bereid je je voor en hoe volbreng je zo’n onderneming?

Eerste vrouw op de Matterhorn

Het is bijna 150 jaar geleden dat Lucy Walker als eerste vrouw de top van de Matterhorn haalde. Een bijzondere prestatie, in een tijd dat dergelijke prestaties slechts een mannenzaak waren. Inmiddels zijn de tijden veranderd. Hoewel er nog steeds meer mannen op de toppen van ’s werelds hoogste bergen staan, neemt het aantal vrouwen dat zulke expedities onderneemt, toe. Maar hoe zijn de tijden nou precies veranderd?

Voorbereidingen

Om dat te laten zien gaan de vier deelneemsters aan het project Matterhorn: Ladies please hun voorbereiding presenteren op sociale media. Daar laten ze zien hoe ze er voor zorgen dat ze fit genoeg zijn om de Alpenreus te bedwingen, maar ook een training onder leiding van ervaren berggidsen en natuurlijk de beklimming op de dag zelf.

De beklimming van de Matterhorn

De beklimming staat gepland voor 19 juli 2019. Dan gaan de vier vanuit de Hornlihütte naar boven. Wie meer wil weten over de vier klimsters kan een kijkje nemen op de website van het project.

 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.