zwarte zaterdag 2015

Naar Frankrijk? Pas op voor zwarte zaterdag!

Kort geleden waarschuwden we al voor een ‘stausommer’ op de Duitse snelwegen. Maar ook als je via Frankrijk naar de bergen gaat moet je opletten. Frankrijk is berucht om de files op de ‘zwarte zaterdagen’. De eerste Franse zwarte zaterdag van 2015 wordt komend weekend op 11 juli verwacht.  

Over het algemeen is het in de zomerperiode op zaterdag erg druk op de Franse wegen. De Franse scholen hebben vakantie en veel accommodaties hebben op zaterdag wisseldag. Dat betekent dat veel mensen op zaterdag van- en naar hun vakantieadres gaan. Vooral bij de tolpoorten, benzinestations en bij knelpunten zoals verkeersknooppunten en tunnels kunnen grote files staan. Een aantal zaterdagen springen er echter uit.

Zwarte zaterdagen 2015

Zaterdag 11 juli wordt volgens de Franse verkeersdienst Bison Futé een zeer drukke dag op de routes richting het zuiden. In heel Frankrijk geldt code rood, het wordt het zeer druk. In het gebied Rhône-Alpes-Auvergne geldt zelfs code zwart, wat topdrukte betekent.

De echte zwarte zaterdag van 2015 volgt op 1 augustus. Dan geldt code zwart voor heel Frankrijk. Door het hele land worden op de routes naar het zuiden grote files verwacht.

Op zaterdag 22 augustus wordt weer in het hele land zeer veel drukte verwacht. Ditmaal op de wegen richting het noorden. In heel Frankrijk geldt code rood en in de kustgebieden van de Middellandse Zee zelfs code zwart.

De Bison Futé heeft een kalender van de verwachte zwarte zaterdagen in 2015. Hierop wordt de verwachte verkeersdrukte in zes verkeerszones in Frankrijk weergegeven.

Bronnen: rendezvousenfrance.com
kaleberg.nl

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt