ebike & climb tirol

Nieuw in Tirol: e-bike & climb

De afstand tussen het begin van een klim- of klettersteigroute en de parkeerplaats is vaak een pittige wandeling. Vaak een mooie tocht, maar soms ook vermoeiend. En dat terwijl je je energie eigenlijk ook hard nodig hebt tijdens je tocht over de verticale rotswanden. In Tirol hebben ze daar iets op gevonden: e-bike & climb-routes. Klim- en klettersteigroutes die met de e-mountainbike bereikbaar zijn. 

Het idee mag duidelijk zijn: met een beetje hulp van het motortje van de e-bike fiets je makkelijk naar het begin van je route toe. Daardoor worden ook routes die een stuk verder van de doorgaande wegen liggen een stuk beter bereikbaar. En dat is precies waar de toeristenorganisaties van Tirol op hopen. Nu is het op de ‘mainstream’ routes vaak erg druk, terwijl er op meer afgelegen routes soms nauwelijks klimmers te vinden zijn. Niet gek als je een behoorlijk eind moet lopen voordat je er bent, en dan ook nog terug moet, maar wel zonde van de mooie route die je links moet laten liggen.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Meer klimmen met de e-bike

De e-bike is een makkelijk vervoermiddel om de meer afgelegen routes wat bereikbaarder te maken. Fietsend kun je wat makkelijker grotere afstanden afleggen en dankzij het hulpmotortje spaar je ook nog eens heel wat energie. Dat komt je prestaties op de rotsen ook weer ten goede. 
Maar ook wordt het wat makkelijker om de bekende en drukke routes dichtbij parkeerplaatsen over te slaan en door te fietsen naar een nog onbekende route, waar het wat rustiger is. Heb je opeens de hele rotswand voor jezelf! 

Duurzaam 

Maar de Bike & Climb routes hebben ook nog een ander doel: de toeristenorganisaties hopen ook dat klimmers en klettersteigers wat vaker de auto laten staan en met de fiets meteen vanuit hun hotel, hut of ander onderkomen richting de klimgebieden trekken. Dat zou niet alleen een hoop drukte op de bergwegen en de parkeerplaatsen schelen, maar ook een hoop lawaai en uitlaatgassen. 
Meer weten over de e-bike & climb routes? Op de site van Climbersparadise Tirol vind je alle e-bike & climb routes, maar ook meer informatie over bijvoorbeeld fietsverhuur. 

 

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis