broad peak netflix

Nieuwe bergfilm Broad Peak

Op Netflix draait nu de nieuwe film Broad Peak, een film gebaseerd op het verhaal van de legendarische Poolse bergbeklimmer Maciej Berbeka.

Maciej Berbeka werd in de jaren 80 beroemd als lid van een groep Poolse bergbeklimmers die 80 furore maakte met gevaarlijke, maar succesvolle winterbeklimmingen van een aantal van 's werelds hoogste toppen. Berbeka maakte deel uit van winterexpedities naar een aantal van de hoogste toppen in de Himalaya, zoals Manaslu en Cho Oyu. Ook was hij de eerste die ’s winters op Broad Peak in de Karakoram tot boven de achtduizend meter wist te klimmen. Maar weer veilig beneden, vernam hij dat hij de échte top niet gehaald had.

De film Broad Peak zoomt in op de gebeurtenissen 25 jaar later. Want de nét niet gehaalde top van Broad Peak knaagde aan Berbeka’s gemoed en hij wilde nog eens terug om de top wél te halen.

De film volgt de gebeurtenissen uit de jaren tachtig en 2013 grotendeels. Bijzonder is dat veel beelden in de bergen zelf geschoten zijn. De cameraploegen gingen daadwerkelijk Broad Peak op, en klommen onder begeleiding van ervaren klimmers tot een hoogte van 5600 meter.

broad peak netflix

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?