brug Vøringsfossen

Nieuwe brug met fantastisch uitzicht op Noorwegens mooiste waterval

Vrijdag 21 augustus 2020 opende een spiksplinternieuwe brug bij de Vøringsfossen-waterval in Noorwegen, door velen de mooiste waterval van Noorwegen genoemd. De nieuwe brug is het nieuwste deel van een aantal spectaculaire uitzichtswandelingen rondom de waterval en ligt vlak aan de toeristische autoroute door de Hardangervidda.

Uniek uitzicht

De brug is eigenlijk een grote trap die de 47 meter brede kloof bij de waterval overspant. In 99 treden sta je aan de overkant van de kloof. Op de brug sta je bijna pal boven de waterval. Een beter uitzicht op het water dat 182 meter naar beneden stort, heb je bijna niet.  


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


brug Vøringsfossen

Wandelroutes rondom de Vøringsfossen

De brug is deel van een groter project dat de Vøringsfossen-waterval beter moet ontsluiten. En dat is hard nodig ook, want in 2018 was de waterval een van de meest natuur-attracties van Noorwegen. De grote waterval is daarmee een van de bekendste en meest bezochte watervallen van Noorwegen. Met de nieuwe brug krijgen toeristen die de waterval willen bekijken iets meer ruimte. In 2021 wordt een volgende fase van het project opgeleverd. Dan worden er extra wandelroutes en uitzichtpunten rondom de waterval opgeleverd.

brug Vøringsfossen

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d15751.704411486386..." width="619" height="250" frameborder="0" style="border:0;" allowfullscreen="" aria-hidden="false" tabindex="0"></iframe>

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?