brug Vøringsfossen

Nieuwe brug met fantastisch uitzicht op Noorwegens mooiste waterval

Vrijdag 21 augustus 2020 opende een spiksplinternieuwe brug bij de Vøringsfossen-waterval in Noorwegen, door velen de mooiste waterval van Noorwegen genoemd. De nieuwe brug is het nieuwste deel van een aantal spectaculaire uitzichtswandelingen rondom de waterval en ligt vlak aan de toeristische autoroute door de Hardangervidda.

Uniek uitzicht

De brug is eigenlijk een grote trap die de 47 meter brede kloof bij de waterval overspant. In 99 treden sta je aan de overkant van de kloof. Op de brug sta je bijna pal boven de waterval. Een beter uitzicht op het water dat 182 meter naar beneden stort, heb je bijna niet.  


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


brug Vøringsfossen

Wandelroutes rondom de Vøringsfossen

De brug is deel van een groter project dat de Vøringsfossen-waterval beter moet ontsluiten. En dat is hard nodig ook, want in 2018 was de waterval een van de meest natuur-attracties van Noorwegen. De grote waterval is daarmee een van de bekendste en meest bezochte watervallen van Noorwegen. Met de nieuwe brug krijgen toeristen die de waterval willen bekijken iets meer ruimte. In 2021 wordt een volgende fase van het project opgeleverd. Dan worden er extra wandelroutes en uitzichtpunten rondom de waterval opgeleverd.

brug Vøringsfossen

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d15751.704411486386..." width="619" height="250" frameborder="0" style="border:0;" allowfullscreen="" aria-hidden="false" tabindex="0"></iframe>

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen