Downhill mountainbiken Innsbruck

Nieuwe downhill route in de bergen bij Innsbruck

Deze zomer opent een nieuwe downhill mountainbike trail in het Muttereralm park, op slechts 20 minuten rijden van het stadshart van Innsbruck. De route van de nieuwe downhill trail loopt over steile en ruige paden van de top van de berg naar beneden. Tijdens de rit passeer je obstakels als omgevallen bomen en schansen. De nieuwe downhill trail wordt in twee delen geopend: het eerste deel half juli en het tweede deel begin augustus. 

Met een rotvaart de berg af

Downhill fietsen is naast ‘cross country’, ‘freeriding’, ‘enduro/all mountain’ en ‘dirt jumping’, één van de vijf mountainbike disciplines die je kunt beoefenen in Innsbruck en omgeving. Zoals de naam al zegt, ga je bij een 'downhill' via een pad met hindernissen zoals ruige rotsen, bomen en hoge schansen de berg af. Daarbij gaat het om het tactisch kiezen tussen de kortste en de snelste route. Speciale fietsen met voor- en achtervering zorgen ervoor dat je als echte 'dare devil' de rit zonder blauwe plekken uitrijdt (aan de fiets zal het in ieder geval niet liggen). In het Muttereralm park bij Innsbruck, brengen liften de fietsers naar de start van het parcours dat eindigt op het parkeerterrein in het dal. 

Oefening baart kunst: pumptracking

Zie je een race rakelings langs de bomen niet zitten, dan kunnen ze in Innsbruck terecht voor een rondje over het Pumptrack parcours, naast het parkeerterrein van de downhill trail in Muttereralm. Pumptracking is in Nederland nog een vrij onbekend begrip, maar wint meer en meer populariteit. Zo ook rondom Innsbruck. Een parcours van heuvels, scherpe bochten en golvende paden voor fietsliefhebbers met een beetje lef. In tegenstelling tot de downhill trail, is de pumptrackbaan op elk type mountainbike te rijden. 

Downhill mountainbiken Innsbruck

Over Innsbruck en omgeving

Innsbruck is een 800 jaar oude stad in het zuidwesten van Oostenrijk en tevens hoofdstad van de deelstaat Tirol. Met zijn ruim 120.000 inwoners en ligging in de bergen is Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Oude gebouwen, zoals de Goldenes Dachl (het gouden dak) en de Hofburg vormen de iconen van de stad. Inmiddels hebben ook ontwerpen als de Bergisel-schans en de Hungerburgbahn, van architect Zaha Hadid, een vooraanstaande plek in de stad gekregen. De bergen en natuur rondom de stad maken Innsbruck ook een populaire bestemming voor de actieve, natuurliefhebber. De stad is omringd door fiets- en wandelroutes. en ook in de nabij gelegen Feriendörfer is het mogelijk om even aan de drukte van de te ontsnappen. Innsbruck en omliggende regio’s bieden in elk jaargetijde vermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten. Voor jong en oud.

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt