'Streetview' op de Zugspitze

Stel je voor: je plant je route voor een tocht, maar je wil eigenlijk nóg beter weten wat je op je pad tegen gaat komen. Tegenwoordig pak je dan snel Streetview van Google erbij, maar in de bergen wordt dat lastig. Behalve op de Zugspitze. Daar is de route vanaf Hammersbach  tot aan de top in kaart gebracht en gefotografeerd in 360 graden.

Het project is het geesteskind van twee Duitse broers David en Phil Schrmidt. De twee bergliefhebbers zijn vanaf 2015 bezig geweest met het project. Daarbij kregen ze hulp van lokale gidsen en experts die hielpen bij het plannen van de tocht en de twee van extra informatie voorzagen. In totaal liepen de twee tijdens hun project meer dan 60 kilometer, daarbij legden ze 7500 hoogtemeters af en maakten ze 25.000 gewone foto’s en 1000 panoramafoto’s.

Informatie voor bergwandelaars

De route is verdeeld in drie etappes. De eerste etappe voert van de start in Hammersbach naar de Höllental­eingangshütte. Daarna gaat het vanaf de Höllental­eingangshütte naar Leiter & Brett en vanaf daar gaat de route naar de top. Wie de route via de website van Zugspitze360 volgt, krijgt ook informatie over de verschillende trajecten. Zo kunnen bergwandelaars mooi informatie krijgen voor hun tocht. En dat was ook precies het doel van de makers. Niet alleen mooie foto’s delen met andere bergliefhebbers, maar ook informatie verzamelen voor bergwandelaars die een tocht naar de top van de Zugspitze plannen. Nieuwsgierig geworden? Hier vind je de site van het Zugspitze360 project. 

Project360

Het project doet denken aan Project360 van Mammut. Sinds 2014 hebben de fotograferende bergbeklimmers van het Zwitserse outdoormerk al 12 bergbeklimmingen uitgebreid in beeld gebracht, waaronder bekende bergen zoals de Eiger, Mont Blanc en de Mount Everest

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen