Trappenchallenge na vier jaar gelukt!

Trappenchallenge na vier jaar gelukt!

Het Dutch Mountain Fim Festival daagt elk jaar sportievelingen uit om de langste trap van Nederland met de fiets te bedwingen. Maar dat is niet zomaar wat. Vier jaar lang kwam niemand boven. Tot dit jaar. Op 25 oktober heeft mountainbiker Milan Vader als eerste de 508 treden van de Wilhelminaberg in Landgraaf eindelijk weten te beklimmen.

De prestatie

“Mijn benen brandden als de hel. Dit was bijna zwaarder dan het rijden van een wereldbekerrace”, vertelt Vader op zijn Instagram-account. De 24-jarige Sittardenaar met Zeeuwse wortels is professioneel mountainbiker en werd in 2019 Nederlands kampioen.

Het is wel duidelijk dat de Trappenchallenge alleen door de allersterksten kan worden volbracht. Veel fietsers hebben zich de afgelopen jaren gewaagd aan de steile en hobbelige rit naar de top, een enkeling heeft het tot halverwege geschopt in deze Tour de la Verzuring, maar de meesten stonden al eerder ‘geparkeerd’.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Milan Vader deelde het filmpje van zijn prestatie op zijn Instagram. Zijn truc? Hij had weinig lucht in de banden, maar ondanks dat mislukten ook bij Milan een paar pogingen. Uiteindelijk lukte het hem toch om in één keer de 22 delen van de trap op te rijden zonder te stoppen bij de tussenplateaus! 'Yes, I did it!'

Wat is er zo bijzonder aan de trap?

Deze trap werd in 2017 op de Wilhelminaberg aangelegd en werd gelijk de langste trap van Nederland. De 248 meter lange trap heeft in totaal 508 treden die zijn opgedeeld in 22 delen met daar tussen een plateau. De trap is aan de top wel 225 meter boven NAP.

Wat is de trappenchallenge precies?

De opdracht is simpel: Pak een goede, stevige mountainbike, en fiets naar boven. Zorg ervoor dat iemand jouw prestatie filmt en deelt met de socialmedia-accounts van het Dutch Mountain Filmfestival.

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?