boot eemshaven noorwegen

Vanaf 2022: veerboot tussen Nederland en Noorwegen

Goed nieuws voor Noorwegen-liefhebbers. Vanaf het voorjaar van 2022 komt er een veerverbinding tussen Nederland en Noorwegen.

Wie nu met eigen vervoer naar Norwegen wil, moet eerst naar Duitsland of Denemarken om daar de boot te pakken, of een stevige rit maken via Denemarken en Zweden. Maar daar komt verandering in. Vanaf april 2022 vaart er drie keer in de week een autoferry tussen de Eemshaven in Groningen en Kristiansand in Noorwegen.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Volg ons op Facebook. Wil je de mooiste verhalen uit de bergen? Neem een abonnement op Bergen Magazine!


Vanuit de Groningse Eemshaven moet drie keer per week een schip naar Noorwegen vertrekken. Het vertrek zou rond 15.00 uur moeten vertrekken en dan rond 09.00 uur de volgende dag aankomen. Een vaartocht van zo’n achttien uur dus, inclusief overnachting. Vervelen hoef je je niet, want het schip is uiterst modern en uitgerust met allerlei mogelijkheden om je te vermaken, al is het maar het gevoel van de zeewind om je hoofd.

Aan boord is ruimte voor auto’s, fietsen en motoren. Na de overtocht kun je dus met je eigen vervoer op reis door Noorwegen.

Meer weten over de nieuwe veerverbinding naar Noorwegen? Op de website van de Holland-Norway Lines vind je meer informatie. En daar vind je ook de mogelijkheid om de allereerste kaarten te kopen.

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen