wandelaarster gedood door koeien

Wandelaarster in Tirol gedood door kudde koeien

Op 28 juli 2014 is een 45-jarige wandelaarster overleden nadat een kudde koeien haar aanviel op een alpenweide in Tirol. De Duitse wandelaarster was volgens de politie met haar hond aan het lopen toen ze plots werd aangevallen door zo’n 20 koeien en kalveren.

Oorzaak aanval kudde

De vrouw werd door de hulpdiensten driekwartier gereanimeerd, maar stierf aan haar zware verwondingen. Waarschijnlijk reageerde de kudde op de aangelijnde hond van de wandelaarster toen deze blafte.

Tips voor wandelen met dieren

Het tragische ongeval wijst uit dat wandelaars voorzichtig moeten zijn in de buurt van koeien met kalveren. Een aantal tips:

  • Het beste kan je met een grote boog om de dieren heen lopen, zodat de moederkoe zich niet geroepen voelt haar kalf te verdedigen.
  • De wandelaar kan ook een stok meenemen waarmee je de koeien kan afschrikken als ze te dicht bij komen.
  • Wanneer je toch in een bedreigende situatie komt is het belangrijk om rustig te blijven, geen onverwachtse bewegingen te maken en alarm te slaan.
  • Honden dienen altijd aan de lijn te zijn, maar wanneer een koe aanvalt moet je de hond loslaten zodat deze zichzelf gemakkelijker in veiligheid kan brengen.
  • In alle gevallen dien je rustig te blijven en te vertrekken, zonder de dieren daarbij de rug toe te keren. 
Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Rubriek: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden