Moher. Foto Teosaurio

Wat zijn jouw 7 natuurwonderen?

Piramide. Foto dimodiDe zeven wereldwonderen, wie kent ze niet? Maar van deze door de mens gemaakte oude wereldwonderen bestaan alleen de piramides in Egypte nog. Nu is het dan eindelijk tijd voor de wonderen van de natuur zelf. En jij kunt stemmen.

Voor de zeven nieuwe natuurwonderen heeft de stichting New7Wonders 28 finalisten uitgekozen waar op gestemd kan worden. Onder andere de Galapagoseilanden, de Grand Canyon en het Great Barrier Reef zijn genomineerd. Natuurlijk zijn er ook volop bergen in de race voor de zeven nieuwe natuurwonderen en dat is niet eens allemaal ver van huis.

Zwarte Woud. Foto Stephan A.

Zwarte Woud in Duitsland

Het Zwarte Woud in Duitsland is namelijk een van de finalisten. Het bijna rechthoekige gebied is zo'n 200 km lang en 60 kilometer breed. De hoogste top van het Zwarte Woud is 1493 meter.

Moher. Foto Teosaurio

Klippen in Ierland

De Klippen van Moher staan ook op de lijst. Dit is een van de meest indrukwekkende plekken van Ierland. Over een lengte van 8 kilometer vormen deze klippen een deel van de Ierse westkust.

Kilimanjaro. Erik Cleve Kristensen

Kilimanjaro in Afrika

De Kilimanjaro kan natuurlijk ook niet ontbreken op de nominatielijst voor de natuurwonderen. Deze hoogste berg van Afrika is eigenlijk een slapende vulkaan. Het is een van zeven meest begeerde bergen om te beklimmen.

Vesuvius. Foto Averain

Vesuvius in Italië

Een andere vulkaan die kans maakt om een van de zeven natuurwonderen te worden is de Vesuvius in Italië. Het is de enige vulkaan op het Europese vasteland die in de afgelopen honderd jaar actief is geweest. De beroemdste uitbarsting is die wel van 79 na Christus, toen de vulkaan het stadje Pompeii volledig met as bedekte.

Matterhorn. Foto Twicepix

Matterhorn in Zwitserland

De Matterhorn is als een van de bekendste bergen van de Alpen genomineerd. De berg, op de grens van Italië en Zwitserland is 4478 meter hoog en is symbool voor Zwitserland geworden. De berg staat onder andere op de verpakking van het chocolademerk Toblerone.

Uluru. Foto TheCreativePenn

Ayers Rock in Australië

Uluru, of Ayers Rock ligt midden in Australië. Deze zandsteenformatie ligt 348 meter boven de zeespiegel. Op verschillende momenten van de dag lijkt de rots van kleur te veranderen door de invalshoeken van het licht. 

Op http://www.new7wonders.com/ vind je de volledige lijst van natuurgebieden die kans maken om een van de zeven nieuwe natuurwonderen te worden. Daar kun je ook stemmen op jouw favoriet.

Bij Bergwijzer zijn we ook benieuwd naar jouw stem. Daarom kun je bij ons je favoriete bergwonder kiezen uit deze 28 finalisten.

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!