Een echt winters gerecht vanuit Bessans
Farci de Bessans is een specialiteit vanuit Bessans, gelegen in Haute-Maurienne. Het is een echt winters recept die bestaat uit een deeggebak (pastei) met een vulling van varkensvlees, rijst, paprika’s en diverse lokale ingrediënten. Het recept verschilt enigszins van de ene familie tot de andere. Dit is het recept van het restaurant ‘Le Chalet de Séraphin’ in Bessans. Voor dit feestelijke gerecht zal je wat geduld moeten hebben, want het heeft een bereidingstijd van ongeveer drie uur.
Wat heb je nodig?
• ½ savooiekool
• 2 uien
• Een teentje knoflook
• 250 g gezouten spek
• 250 g mager varkensvlees
• 250 g varkensgehakt
• 6 eieren
• 1 kg bloem
• Peper, zout en nootmuskaat
Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook
Bereidingswijze
Snijd de savooiekool, uien en knoflook fijn. Snijd het spek en het varkensvlees in kleine blokjes. Meng de eieren met de bloem en voeg geleidelijk de andere ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar en maak er daarna kleine broodjes van. Rol deze door de bloem. Kook deze broodjes 2 uur lang in kokend water. Smullen maar!
Meer lekkere recepten uit de bergen? Dat snappen we, want de liefde voor de berggen gaat ook door de maag! In Bergen Magazine 5 van 2021 verzamelen we daarom de lekkerste recepten uit de Alpenlanden. Mahlzeit!