6x Spectaculaire overnachtingen in de bergen

6x Spectaculaire overnachtingen in de bergen

Van overnachten met een waanzinnig uitzicht tot eco-vriendelijk slapen. Zoek jij nog een unieke slaapplek in de bergen? Dit zijn 6 bucketlist-waardige verblijven die je echt moet zien!

De WhitePods, Zwitserland

In deze moderne, maar sfeervolle ‘Pods’ val je in slaap tussen de sterren en dat ook nog eens eco-vriendelijk. Deze comfortabele Iglo-achtige bouwwerken hebben een Scandinavische sfeer waarin je helemaal één met de natuur voelt. Verblijf in een family pod, 007 pod, zen pod of kies een van de andere diverse Pods. In de winter zien deze Pods er helemaal spectaculair uit; wit besneeuwde bergen en een knus winters gevoel.

Jade Mountain, Saint Lucia

Dit exotische resort is absoluut bucketlist waardig. Dit romantische verblijf bevindt zich op het eiland Saint Lucia in het Caribische gebied. Ga op dit afgelegen eiland de jungles en regenwouden in en beklim de bergen op het eiland.


Nooit meer het beste van Bergen Magazine en Bergwijzer missen? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief of volg ons op Facebook.


Explora Patagonië, Chili

 Het magische Patagonië in Chili is een echt paradijs voor bergwandelaars. Er zijn in Patagonië heel wat bergen nog niet officieel beklommen, wat het ‘the place to be’ maakt voor klimmers en avonturiers. In deze rustige omgeving zijn er heel wat wandelroutes om te bewandelen. Ontspan in de hotelkamer met het uitzicht van deze adembenemende bergen.

Treehotel, Zweden

In het Treehotel in Zweden kun je op zoek naar avontuur, maar ook helemaal tot rust komen. Bij het hotel zijn er voldoende activiteiten, zoals een verschillende wandeltochten, kajakken, vissen, het noorderlicht zien en in de winter kan je op de slee met husky’s. Ook bij deze locatie kan je kiezen uit diverse huisjes, zoals de ufo, het vogelnest, het spiegelhuis en nog veel meer.

De Skylodge, Peru

Slapen op honderden meters hoog met een prachtig uitzicht over de bergen van Peru. Drie capsules hangen aan de rotsen van de beroemde Sacred Valley. Je moet naar beneden abseilen om de cabines binnen te komen, dus deze is zeker voor waaghalzen! De prijs is inclusief diner, ontbijt en een aantal activiteiten. In de ochtend hoef je je geen zorgen te maken hoe je aan je vitamines komt, want het ontbijt wordt bij de capsules gebracht.

Bivacco Gervasutti, Italië

Deze bivak heeft comfort en een bijzonder plekje in de Alpen is het zeker. Ben je een echte bergbeklimmer? Dan kan je de bivak bereiken na een klim van 3:30 uur vanuit La Vachey. Onderweg ontmoet je enkele stevige kletterpartijen en moet je een gletsjer over om de op 2835 meter hoge bivak te bereiken.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!