Home » Reportage
Alpenverenigingen en hun hutten

Alpenverenigingen en hun berghutten

De dichtheid van berghutten in de Alpen is enorm. Daarmee zijn de combinaties om een meerdaagse tocht samen te stellen statistisch gezien natuurlijk eindeloos. Je zou de hele Alpenboog kunnen doorkruisen zonder één keer in een tent te hoeven slapen of af te moeten dalen in het dal.

Van wie is welke hut?

Een gedeelte van de berghutten wordt beheerd door de alpenverenigingen van de Alpenlanden. Leden van de NKBV (Nederland) of KBF (Vlaanderen) krijgen flinke kortingen op de overnachtingsprijs. Hier zie je de belangrijkste bergsportverenigingen van de Alpenlanden en het aantal hutten dat zij beheren: 

Meer inspiratie voor je huttentocht nodig? In Bergen Magazine 1 van 2018 presenteren we de 22 mooiste huttentochten van de Alpen (volgens ons dan). 

Plan je tocht

Als je je huttentocht goed plant, blijf je je hele tocht lang genieten. Hou daarom rekening met (de grenzen van) je conditie, kennis en kunde in de bergen. Maar zorg er ook voor dat je op tijd reserveert voor de overnachtingen in de berghutten. Zeker in het hoogseizoen kunnen hutten vol zijn. Neem daarom altijd van te voren contact op met de huttenwaard. Hier vind je meer tips voor het plannen van je huttentocht.

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Bergsport: 

Rubriek: 

Geniet van een gezinsvakantie vol avontuur op de boerderij. 3 nachten incl. ontbijt en badstrand v.a. € 210,- per gezin.

Puur plezier in de natuur voor het hele gezin met avontuur voor groot en klein op het Nassfeld. 3 nachten incl. ontbijt v.a. € 105,- p.p

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 4 juni 16:00 uur abonnee!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!