De alpine school van Mammut en Reka

De alpine school is opgericht door Alex Clapasson in 1981 te Zwitserland. De enthousiaste alpinist besloot op 22 jarige leeftijd educatieve wandelingen te starten onder het motto: “To ski like no else was once a dream, now reality, mountain reality.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zijn school Bergschule Uri – Mountain Reality doopte. In juni 2015 begon de samenwerking tussen het outdoor kledingmerk  Mammut en de bergschool waarop zij besloten samen mooie en avontuurlijke wandelingen, klimtochten en gletsjerwandelingen te organiseren.

Mammut Sports Group AG begon als een klein familiebedrijf in 1862. Aanvankelijk werden er diverse soorten klimtouw gemaakt. In 1970 breidde Mammut zich uit waarop ook slaapzakken, kleding en tenten in het assortiment verschenen. Mammut besloot vervolgens om samen met Reka de bergschool over te nemen om outdoorliefhebbers optimaal voor te bereiden op hun tocht.

Reka werd opgericht in 1939 en fungeert als non-profit Zwitsers reisorganisatie Reka maakt vakanties voor gezinnen met een laag inkomen mogelijk. Door deze samenwerking kan nu elk gezin genieten van de prachtige Zwitserse natuur.

De Moiry gletsjer of de Bishorn

Een ideaal vertrekpunt voor een authentieke bergbelevenis is Reka’s Village de vacances-vakantiedorp in Zinal. Zo kan er gemakkelijk een bergwandeling of een gletsjerwandeling gemaakt worden naar de Moiry gletsjer. De klimtocht naar de Bishorn (4153 meter) vergt wat meer uithoudingsvermogen en wilskracht, waardoor de tour zo’n twee dagen duurt.

De bergschool biedt tijdens deze tochten verschillende tips and tricks aan om een veilige klim of wandeling te verzekeren. Zo leer je tijdens de gletsjertocht omgaan met de klimijzers en de pikhouweel om een veilige afdaling te maken.

De bergwandeling van de Alpine School door het Val d’Anniviers is uitermate geschikt voor iedere wandelaar. Samen met een groep van zes tot twaalf mede-hikers leg je 14 kilometer af in een tijdsspan van 7 uur. Een hoogtepunt is het prachtige uitzicht op Weisshorn en op Zinalrothorn. De tocht wordt geleid door een berggids die service en uitleg verschaft.

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden