De mooiste roadtrips in Europa

De mooiste roadtrips in Europa

Wil je veel van de bergen zien in weinig tijd? Denk dan eens aan een roadtrip! Samen naar een afspeellijst luisteren, nóg meer van de bergen zien, een trip met één en al avontuur. Lijkt dit je wel wat maar zou je niet weten waar je heen moet? Wij hebben hier de leukste roadtrips op een rijtje gezet.

Iceland Ring Road, IJsland

De Iceland Ring Road gaat helemaal rondom IJsland, waar je onderweg vulkanen, ijsbergen, watervallen en met een beetje geluk, het noorderlicht ziet. Met de Iceland Ring Road rijd je 1287 kilometer in ongeveer 7 dagen door het prachtige landschap van IJsland. In principe zou je de route ook in 24 uur kunnen afleggen, maar dan moet je zo hard doorrijden dat je ontzettend veel mist. Denk dan bijvoorbeeld aan verborgen kristalgrotten of de walvissen die je misschien niet vanuit de auto of caravan ziet. IJsland is een echt ontdekkingsland, met de mooiste plaatsen die allemaal stuk voor stuk net zo fotogeniek zijn.

The Coastal Way, Wales

The Coastal Way is één van de drie grootste roadtrips in Wales. Het is een route van 290 km die volledig langs de kust loop, rondom Cardigan Bay. Onderweg kom je je langs bergen, kliffen, havenstadjes, kastelen, kust en natuurlijk de zee. Hoogtepuntjes zijn de St. Davis kathedraal in pembrokeshire van dichtbij, op Skamer Island zie je met geluk papegaaiduikers en in de zomer kun je vanaf de kliffengrote groepen dolfijnen en zeehonden spotten. En je dag sluit natuurlijk af in een van de talloze pubs waar je kan genieten van een stevige pint terwijl je meezingt met de volksmuziek van de ‘Welsh’.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


The Coastal Way, Wales

The Grand Tour of Switzerland

Tijdens deze tocht van 1600 km rijd je langs de groenste alpenweiden, de hoogste bergen en langs de blauwste meren van Zwitserland. Deze grote tour door Zwitserland begint in Zürich en eindigt in Luzern. Onderweg kom je door plaatsen zoals Davos, Lugano, Zermatt en Sion en zie je de Matterhorn, het meer van Lugano en meer Zwitserse highlights.

North Coast 500, Schotland

Deze route in Schotland is in 2015 officieel geopend en staat nu al in de top 5 van de mooiste routes aan de kust, dat moet heel wat beloven. Onderweg zal je de mooiste landschappen van Schotland zien in één route van 830 kilometer. De Noordkust van Schotland is ontzettend mooi, dus zonde om alleen maar in de auto te zitten, daarom raden wij aan om de tijd te nemen en regelmatig even te voet op pad te gaan! Geniet tijdens de route van een bergen, water en de mooiste uitzichten over een groot gebied. Onderweg staan er ook speciale verblijven om in te overnachten tijdens de roadtrip, bijvoorbeeld de North Coast 500 Pods.  

De Deutsche Alpenstrasse

Een 450 kilometer lange route langs bergen, heldere meren, historische steden en sprookjesachtige kastelen. Begin de roadtrip bij Lindau aan de Bodensee en eindig de trip in Schönau aan de Köninssee. Deze ‘Alpenstrasse’ staat bekend als een van de oudste routes van Duitsland. Tijdens elk dorp dat je voorbijrijdt is er wel iets moois om te zien, zoals een kerk of een mooi oud klooster. Maak ook zeker een tussenstop in de plaats Füssen en neem dan vooral een kijkje bij het beroemde kasteel, Schloss Neuschwanstein.

Schloss Neuschwanstein

Rondje Slovenië

In 1,5 tot 2 weken ontdek je alle hoogtepunten van Slovenië. Er zijn 5 plaatsen waar je kan stoppen maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om meer plaatsen te ontdekken. Start de route bij het meer van Bled, een helderblauw meer waar middenin een klein kerkje staat. Bezoek vanaf hier ook de hoogste waterval van Slovenië. Overnacht net buiten het stadje om net iets meer te zien van de locatie. Rijd vanaf Bled naar het meer van Bohinj, vindt hier prachtige landschappen en de helderste riviertjes. Op 2,5 uur afstand van het meer van Bohinj ligt de Soča rivier, aan het Nationaal park Triglav. Bij de Soča rivier heb je de mogelijkheid om te gaan raften, fietsen en natuurlijk kan je ook hier prachtige routes wandelen. De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana is een echte bezienswaardigheid. In deze studentenstad kun je heerlijk ronddwalen en luxe uit eten, maar het echte hoogtepunt is het roze Franciscanenklooster. Als laatste onderdeel van deze roadtrip is de plaats Vipava aan de beurt. Vipava staat bekend om zijn wijn en is dan ook een echte wijnstreek.

Lake Bled, Slovenië

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.