Dit moet je weten over de Deutsche Alpenstrasse

Dit moet je weten over de Deutsche Alpenstrasse

Een roadtrip door de Duitse alpen vol met mooie uitzichten. Tijdens deze meerdaagse route kom je in elk dorpje wel iets ouds en moois tegen en ook kom je langs vele meren en bergen. De Deutsche Alpenstrasse is een van de oudste routes door de Alpen en nog altijd geliefd!

Wat is de Deutsche Alpenstrasse?

De Deutsche Alpenstrasse is een is een 450 kilometer lange autoroute langs de Duitse kant van de Alpen. Tijdens de route zijn er vele bekende en bijzondere plaatsen in Beieren te zien, zoals Berchtesgaden, Oberaudorf, Lindau im Bodensee, Füssen, Schliersee, Tegernsee en Oberammergau. De roadtrip kan ongeveer vier tot zeven dagen duren.

De oudste roadtrip van Duitsland

De Deutsche Alpenstrasse is de oudste vakantieroute in Duitsland. In 1858 beschreef de Beierse koning Maximiliaan II de route al in een reisverslag, al legde hij de route uiteraard nog niet per auto af. Het reisverslag ging rond onder de mensen en rond 1920 vertelde een dokter dat ‘De Beierse Alpen, van Lindau tot Berchtesgaden van zo’n grote schoonheid zijn, dat elke reiziger ze zou moeten zien’. De weg was in die tijd nog wel een stuk avontuurlijker dan nu. Pas in de jaren 60 van de vorige eeuw was de volledige route te berijden op een goede, verharde weg. Daarmee werd de route toegankelijker voor het grote publiek.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Dit moet je weten over de Deutsche Alpenstrasse

De mooiste bezienswaardigheden

De Deutsche Alpenstrasse leent zich prima voor uitstapjes! Begin je roadtrip in Lindau aan het Bodenmeer. In Lindau staan de gezelligste straatcafés en heeft een mooi haven om langs te flaneren. In de buurt van Lindau is er ook een uitzichtpunt over het rustgevende natuurpark Nagelfluhkette. Tijdens de route staan er ook vele kastelen te bezoeken zoals slot Neuschwanstein en kasteel Hohenschwangau. Ook zijn er een aantal meren om een duik in te nemen, dit kan bij de Weißensee, de Hopfensee en de Forggensee.

Dit moet je weten over de Deutsche Alpenstrasse

Het einde in zicht

Aan het einde van de tocht, kom je ook nog in de Tegern- en Schliersee omgeving, ook hier valt nog genoeg te beleven. Deze buurt wordt ook wel gezien als de echte genietersregio. Er zijn hier genoeg dorpjes en stadjes waar je terecht kan in restaurantjes en cafés. Richting het eindpunt van de Deutsche Alpenstrasse ligt het bergdorp Reit im Winkl. Vanaf hier is er een groot uitzicht over de Köningssee. Het laatste deel van de route gaat door de Chiemgauer Alpen, richting Berchtesgaden. Hier liggen de populaire wintersportdorpen; Ruhpolding, Inzell en Reit im Winkl. In deze omgeving ligt ook de Watzmann, de op één na hoogste berg van Duitsland.

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Foto: www.pexels.com

Lees hier hoe je jouw mening kan geven