Trein naar Kleine Scheidegg

Mooie uitzichtpunten in Zwitserland

Zwitserland heeft veel moois te bieden. Het gaat van bergmeren tot hoog besneeuwde toppen. Maar soms is het lastig om te weten waar je nu het mooiste uitzicht hebt op dit landschap. Hieronder kan je vijf uitstekende uitkijkpunten vinden om alles uit dit prachtige landschap te kunnen halen.  

1 Kleine Scheidegg en de Jungfraujoch 

Vanuit Interlaken kan je de trein omhoog pakken naar de Kleine Scheidegg. Met de trein reis je dwars door de bergen heen en eenmaal aangekomen kan je er zomers prachtig wandelen met hier en daar nog plakken sneeuw. Vanaf Kleine Scheidegg heb je prachtig uitzicht op de Jungfraujoch, waar je vanaf Kleine Scheidegg ook nog heen kan reizen met de trein. Extra leuk: dan kom je op het hoogste treinstation van Europa! Op Jungfraujoch zelf sta je tussen de sneeuwtoppen en kan je mooi naar beneden turen.  


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


2 Interlaken

Vlakbij Interlaken staat ook een mooi uitkijkpunt. Als je de Jungfraujoch van veraf goed wilt kunnen bekijken is het plateau op de Harder Kulm bij Interlaken perfect. Vanaf de berg steekt een lang uitzichtplateau uit, vanaf waar je een extra goed uitzicht hebt op de toppen van de Eiger en de Jungfrau in de verte. Ook ligt het tussen de twee meren Thunermeer en Brienzmeer, wat het de perfecte plek maakt om een wandeling te maken.  

Grindelwald-First

3 Grindelwald-First  

Als je vanaf het dalstation in Grindelwald  je met de First-kabelbaan naar boven zweeft, kom je bij nog zo’n uitzichtplatform. Vanaf het platform Grindelwald Cliff Walk heb je net als bij Interlaken een prachtig uitzicht op de bergwereld om je heen én onder je. Het bergstation is trouwens ook een perfecte plek voor een wandeling met een panoramisch uitzicht op de noordelijke flank van de Eiger.  

Titlis Cliffwalk

4 Titlis Cliffwalk in Engelburg 

In Engelburg is de Titlis Cliffwalk te vinden: een honderd meter lange hangbrug die over een diepte van wel 3014 meter hangt. Naast het uitzicht op ooghoogte op de brug, kan je door de ijzeren constructie ervan ook zo naar beneden kijken. En als je aan het einde van de brug bent gekomen, heb je daar ook een fantastisch uitzicht op de bergwereld die aan je voeten ligt.   

5 Restaurant Botta 3000  

In Les Diablerets ligt het panorama restaurant Botta 3000. Het restaurant ligt op 3000 meter hoogte wat maakt dat je naast je maaltijd ook prachtig uitzicht hebt. Ook is dit restaurant erg mooi om heen te gaan tijdens een heldere avond. Dan is het net of je een maaltijd nuttigt onder de sterrenhemel.   

 

 

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen