Vaude: De duurzame en innovatieve buitensportleverancier

Vaude: De duurzame en innovatieve buitensportleverancier

Vaude is de meest milieuvriendelijke fabrikant van functionele producten voor de outdoor- en bikesport. We zijn een modern familiebedrijf in Zuid-Duitsland, voldoen aan de hoogste milieueisen en nemen onze sociale verantwoordelijkheid wereldwijd zeer serieus. Vaude staat voor hoogwaardige duurzame producten, innovatieve techniek en een verantwoorde wijze van zakendoen. Producten voorzien van het Green Shape label worden volgens strenge en transparante criteria milieuvriendelijk en onder correcte arbeidsomstandigheden gefabriceerd.

 De duurzame en innovatieve buitensportleverancierAan welk ontwikkelingen werkt Vaude nu?

De visie van Vaude is dat we een door en door duurzaam bedrijf willen zijn. Dat betekent dat we alles wat we doen en maken op een zo ecologisch en sociaal eerlijk mogelijke manier doen. Hiervoor blijven we doorlopend zoeken naar nieuwe materialen, technieken en oplossingen voor ecologische uitdagingen en verbeteren we de transparantie in de supply chain. We gebruiken steeds meer hernieuwbare of gerecyclede materialen en werken hard aan het uitbannen van schadelijke stoffen in onze productie keten. Zo zullen in 2020 alle Vaude producten 100% PFC-vrij zijn!

Ook is er veel aandacht voor reparatie en recycling van onze producten en dagen we onze suppliers uit ook steeds duurzamer en bewuster te ondernemen. Naast duurzaamheidsthema’s blijven we ons ook op het gebied van functionaliteit ontwikkelen, iets waar rugzakken met een 3D brei-technologie, lichtgewicht waterdichte fietstassen of extreem scheurvaste ‘seamless’ tenten mooie voorbeelden van zijn.

 De duurzame en innovatieve buitensportleverancierZien we jullie duurzaamheidsvisie terug in jullie producten?

Jazeker, we bieden nu bijvoorbeeld slaapzakken aan met daarin gerecycled dons. We maakten al uitsluitend gebruik van gecertificeerd dons, maar hiervoor gebruiken we dons wat reeds voorhanden is. Het dons wordt ingezameld in Europa en komt bijvoorbeeld uit dekbedden, kussens en jassen. Dit dons wordt gereinigd, gesteriliseerd en gesorteerd en vervolgens hergebruikt. Binnenkort vind je gerecycled dons ook in jassen van Vaude. Een ander mooi voorbeeld vormen fleecevesten die we maken met natuurlijke materialen als houtvezel. Hiermee bieden we een oplossing voor het wereldwijde probleem van microplastics. Fleecemateriaal heeft de eigenschap microvezels los te laten tijdens het wassen. Deze microvezels komen in de natuur terecht en horen daar niet. Door gebruik te maken van houtvezels zijn de microvezels van dit nieuwe fleecemateriaal biologisch af breekbaar en niet schadelijk voor de natuur. Al onze duurzame producten zijn eenvoudig te herkennen aan het Green Shape-label.

www.vaude.com​

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)