De eenzame klimmer

Verhaal achter de foto: Passie - Eenzame klimmer, Cinque Torri, Dolomieten, Italië

Met een paar honderd foto’s van de omgeving van Cinque Torri op zak zou ik eigenlijk al tevreden aan de afdaling kunnen beginnen, maar fotografie is mijn favoriete neurose. De drang om toch nog een paar extra fotootjes te maken (lees: de angst om wellicht iets geweldigs te missen) kan ik niet weerstaan. Je reinste beroepsdeformatie, maar die weet ik tegenover mijn geweten altijd zeer succesvol te verdedigen met de kwalificatie ‘passie’. Daarmee is alles geoorloofd.

Tekst en foto: Frank Peters

Plotseling zie ik een ‘mier’ naar boven bewegen. Een eenzame klimmer in een haast apocalyptisch landschap. Prachtige metafoor voor de nietigheid en tegelijkertijd de kracht van de mens. Een beeld dat met de snelheid van het licht ineens die gedachte bij me oproept nog voordat ik het zelf in de gaten heb, maar door de vertraging van handelen ook zomaar weer verloren kan gaan.

Gelukkig ben ik net op tijd om de onbekende klimmer in zijn mooiste pose vast te leggen. Een boodschapper van nietigheid en kracht en mijn grootste rechtvaardiging voor ‘passie’.

Instellingen: Canon EOS 5D mark II, Canon EF100-400mm f/4.5-5.6L op 400 mm, f/5.6, 1/640 sec., ISO 200, Gitzo statief en balhoofd

Frank Peters is fotograaf en redacteur bij Bergen Magazine

De eenzame klimmer

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?