wandelreis wallis

Verslag van de lezersreis naar Wallis

In 2023 organiseerde Bergen Magazine in samenwerking met Valais/Wallis Promotion een fotowedstrijd. De hoofdprijs: een reis met onze hoofdredacteur Jonathan door Wallis. In september van dat jaar was het zo ver. Winnaars Djoy en Sara gingen met Jonathan op pad door de Walliser bergen. Hieronder lees je een samenvatting van hun belevenissen. 

Pieken zonder dalen, mijn lezersreis naar Wallis – Sara’s verslag van de reis 

‘Wat doe je twee tot negen september?’ vraagt een onbekende stem aan de telefoon. Wacht even, heb ik echt gewonnen? Is mijn foto verkozen, uit alle inzendingen voor de fotowedstrijd van Bergen Magazine? Ik kan het nog niet bevatten. Ik mag mee op geheel verzorgde wandelreis naar Zwitserland! 

Lees verder

Hoofdredacteur Jonathan Vandevoorde was de geluksvogel die met Sara en DJoy mee mocht. Hieronder lees je zijn verhalen. Die verschenen ook in Bergen Magazine 5 van 2024. 

Wijnwandelen boven de Rhône

Wallis kent een prachtige en smaakvolle wijntraditie. In en rond de Rhônevallei kun je prachtig door de wijngaarden wandelen. En bij het genieten van zo’n tocht, hoort natuurlijk ook genieten van de wijn zelf. 

Lees verder

Kaspar Stockalper achterna

De Via Stockalper is een relaxte, culturele wandelroute die in het teken staat van Kaspar Stockalper, een bekende inwoner van Brig uit de zeventiende eeuw. Ons gezelschap legde één dagetappe af van deze route.

Lees verder

wandelreis wallis

De grootste gletsjer van de Alpen

Een bezoekje aan de Aletschgletsjer kun je tijdens een reis langs de highlights van Wallis natuurlijk niet overslaan. Ook Sara en Djoy lieten zich betoveren door de immense ijszee. 

Lees verder

Verblind door de vierduizenders van Saas Fee

Hoog, hoger, hoogst. Er lijkt geen maat te staan op de statistieken van de vierduizenders die het Saastal omringen. Saas-Fee is een mekka voor alpinisten. Maar ook voor ons, wandelaars. Hier komen we letterlijk op het hoog(s)tepunt van de reis. 

Lees verder

De meest gefotografeerde berg ter wereld

De Matterhorn is natuurlijk een icoon van Wallis. Voor Sara en Djoy werd deze reis de eerste keer dat ze die in het echt zagen. En ook al heb je de berg al duizend keer op foto’s gezien en misschien al eens in het echt, toch is het onmogelijk om niet onder de indruk te geraken van zijn massieve verschijning.

Lees verder

wandelreis Wallis

Groeten uit Wallis - vanuit Wandelmagazine

Sara en Djoy waren niet de enige winnaars van een reis naar Wallis. In hun reisgezelschap zaten ook de winnaars van de fotowedstrijd van Wandelmagazine. Joelle en Richard mochten met redacteur en fotograaf Frank mee op pad door het Zwitserse kanton. Hier lees je deel 1 van hun verslag, hier lees je deel 2

Deze twee artikelen verschenen ook als één artikel in Wandelmagazine 4 van 2023.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!