bergwandelen spanje

Vier bijzondere berggebieden in Spanje

De Spaanse bergen staan bekend om hun natuurschoon. Natuurlijk in de Pyreneeën, maar ook in de rest van het land vind je hoge en vooral hele mooie berggebieden die zeker een bezoekje waard zijn.

Muntanyes de Prades

De Muntanyes de Prades een vrij onbekend gebied. Behalve onder klimmers. Die komen juist in grote getalen naar deze Catalaanse streek, niet ver van Tarragaona om de verticale wanden te bedwingen. En terecht, want het gebied is een echt walhalla voor sportklimmers. Rond een van de wanden hangt ook nog een bijzondere legende over een Moorse koningin.

Meer weten over klimroutes en de legende? In Bergen Magazine 5 van 2020 verkenden Bart Videler en Paul Lahaye dit klimmerswalhalla. Hier kun je dat nummer nabestellen 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Anillo de Picos de Europa

Wie liever horizontaal blijft gaan, kan beter deze route pakken. Hoewel, horizontaal… Tijdens deze rondwandeling wandel je tussen de hoogste toppen van het Cantabrisch Gebergte. In negen etappes leg je 115 kilometer af en overbrug je ook nog eens 9000 hoogtemeters. Maar daar krijg je wel wat voor terug. Ruige bergen, groene hellingen en prachtige uitzichten. Is 115 kilometer wat ver? Dan kun je ook een deel van de route lopen.

wandelvakantie spanje barcelona

Montserrat

Niet ver van Barcelona vind je een bijzonder gebied. De berg Montserrat staat om twee dingen bekend: het bijzondere landschap én het Benedictijnerklooster dat al eeuwen tegen de kliffen van het berggebied genesteld is. De kliffen van Montserrat vormen een prachtig gebied voor wandelingen en klimtochten, die je af kan wisselen met een stukje kunst en cultuur of zelfs een bedevaart. Het klooster is namelijk nog altijd in gebruik als bedevaartsoort en vanuit het klooster vertrekken ook veel pelgrims voor een tocht door de Pyreneeën naar Santiago de Compostela. Een ander deel van het klooster is ingericht als museum.

Extremadura

De autonome Spaanse regio Extremadura is een nog wat onbekende streek in Spanje, maar met het Nationale park Monfragüe heeft de regio een prachtige parel binnen de grenzen liggen, zeker voor vogelliefhebbers. Het park staat namelijk bekend om de bijzondere roofvogelsoorten die tijdens je wandelingen rondjes draaiden boven je hoofd. Je vindt wellicht geen échte drieduizenders, maar in de Sierra de Gredos kun je in de bergen die tot boven de 2400 meter komen alsnog redelijk wat hoogtemeters maken. Ook kan je hier de diepte in! De ruige rotswanden en watervallen de smalle dalen en kloven van Las Hurdes, zijn bijzonder!  

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?