Zelf Mueslirepen maken

Zelfgemaakte mueslirepen voor onderweg

Van wandelen krijg je trek. Wat repen uit de rugzak zorgen voor de nodige brandstof onderweg. Mueslirepen kun je in alle soorten en maten kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Lekker, goedkoper, gezonder én beter voor het milieu.

Repen voor onderweg

Door het lopen verbrand je calorieën die weer moeten worden aangevuld. Van alles wat je eet, zet je lichaam suikers en koolhydraten het snelste om in energie. En laat dat nu net de hoofdbestanddelen van repen zijn.

Zelf mueslirepen maken is gezond

Mueslirepen uit de supermarkt bevatten vaak kunstmatige geur- en smaakstoffen. Soms ook conserveermiddelen en bijnaaltijd is er veel suiker toegevoegd. Fabrikanten voegen middelen toe, om de repen zo aantrekkelijk mogelijk en zo lang mogelijk houdbaar te maken.

Zelfgemaakte repen zijn daarom gezonder: er zit alleen in wat je er zelf instopt. Wanneer je ergens allergisch voor bent, zijn repen dus ook een uitkomst. Je gebruikt alleen de ingrediënten die voor jou goed zijn, en je het beste smaken.

Zelfgemaakte repen zijn goedkoper

Als je veel repen meeneemt onderweg, kan dat best wel eens een dure grap zijn. Maar als je aan de slag gaat, zul je zien dat je met een volle bakplaat al een behoorlijke voorraad hebt. En als je je zelfgebakken mueslirepen in het vriesvak bewaart, blijven ze ook nog lang goed!

In de onderstaande tabel staat een voorbeeld van een  prijsberekening per reep met dit recept.

Zelf repen bakken is milieuvriendelijker

Repen in de winkels worden per stuk in per aantal in plastic verpakt. Zelfgemaakte repen kun je in het bakpapier dat bij het recept hebt gebruikt wikkelen. Of in een lunchtrommel meenemen. Het scheelt ook weer afval dat je mee moet nemen onderweg.

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?