uitzichtpunten tsjechie

3 keer genieten van het uitzicht in Tsjechië

De bergen in Tsjechië vallen qua hoogte misschien in het niet bij de grootste reuzen van de Alpen, ze zijn er niet minder mooi om. Ruig, groen, pittoresk, in de Tsjechische gebergtes kun je al dit soort superlatieven gebruiken. Wie van al dat moois wil genieten, kan het beste een plekje met een mooi uitzicht opzoeken. Op deze drie plekken heb je gegarandeerd een mooi uitzicht.

Uitzicht Moldau Tsjechië

Meanders van de Moldau

De rivier de Moldau is een van de belangrijkste rivieren van Tsjechië, al was het maar omdat die dwars door Praag stroomt. Omzoomd door beroemde historische én moderne gebouwen en overspannen door bruggen als de beroemde Karelsbrug is de rivier in de hoofdstad al mooi om te zien, maar buiten de stad is het zicht op de rivier wellicht nog mooier. Niet voor niets lieten veel kunstenaars en componisten zich inspireren door de Moldou. Een van de plekken waar de rivier op z’n mooist is, is bij de hoefijzervormige meanders in de buurt van het dorpje Solenice. Het uitzicht hier wordt vaak vergeleken met de beroemde horseshoe bend in Arizona.

Uitzicht toren pustevny tsjechië

Niet als je hoogtevrees hebt: glazen Skywalk van de Valaška route

In Moravië, in het oosten van Tsjechië ligt in het Beskiden gebergte een bijzondere uitzichttoren op de berg Pustevny. De toren is deel van de Valaška-route en brengt je naar een hoogte van 1099. Daar ligt een loopbrug die je nog een beetje hoger brengt. Vanaf de brug boven de boomtoppen heb je een bijzonder uitzicht over het hele Beskidengebergte, met mooi weer kijk je zelfs naar Polen en Slowakije. Extra spannend zijn de wiebelende hangbrug en de glazen skywalk. Door de glazen vloer van deze brug kijk je 22 meter de diepte in.

mooiste uitzichtpunten tsjechië

Gouden uitzicht bij Mariánska

Vlak bij het kasteel Hrubá Skala in Bohemen, vind je het uitzichtpunt Maránska. Hier sta je middenin het Boheems Paradijs, een natuurgebied dat bekend staat om de bijzondere en imposante formaties van zandsteen. Dat betekent dat je op heel veel plekken in het gebied bijzondere uitzichten hebt, maar zeker tijdens zonsopgang en -ondergang heb je hier een wel heel bijzonder uitzicht. Niet voor niets wordt de wandelroute hier naartoe de Gouden Route genoemd. Die naam Gouden Route geldt trouwens ook voor fotografen. De route leent zich prefect voor mooie natuurfoto’s, dus neem je fotocamera mee.

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!