quarantaine corona noorwegen

Corona-nieuws: 10 dagen quarantaine in Noorwegen

Nederlanders die op vakantie gaan naar Noorwegen of mensen die via Nederland reizen, moeten oppassen. Vanaf zaterdag 15 augustus geldt dat zij bij aankomst in Noorwegen verplicht 10 dagen in quarantaine moeten. Voor Belgen gold de regel al. 

De quarantaine gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht in. Met de maatregel wil de Noorse regering voorkomen dat er meer besmettingen het land binnenkomen en volgens de Noorse regering is het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in Nederland dusdanig hoog dat het risico op een besmetting groot is.


Kunnen we in de zomer van 2020 naar de bergen? En welke regels gelden er door het coronavirus in bijvoorbeeld een berghut?

Bergen Magazine praat je regelmatig bij over de laatste stand van zaken. Niks missen? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief of volg ons op Facebook.


De maatregel geldt vanaf zaterdag ook voor mensen afkomstig uit IJsland, Malta, Polen, Cyprus en de Faeröer Eilanden en voor mensen afkomstig uit bepaalde delen van Zweden en Denemarken. Eerder werden België, Frankrijk en Zwitserland al op de rode lijst gezet. Ook Belgen moeten dus tien dagen in quarantaine als zij in Noorwegen aankomen.

Met de maatregel wil de Noorse regering de situatie onder controle houden, zonder dat de grenzen weer dicht moeten. Om het aantal besmettingen dat het land binnenkomt zo klein mogelijk te houden, worden er aan grensovergangen en op vliegvelden en havens ook teststations ingericht waar mensen een gratis test op het coronavirus kunnen krijgen. Die test is overigens niet verplicht.

Groot-Brittannië

Op zaterdag ging ook voor Groot-Brittannië een quarantainemaatregel in. Wie vanuit Nederland of België naar de Britse Eilanden reist, moet bij aankomst zelfs veertien dagen in quarantaine. 

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?