Met je hond in de bergen

Dierendag in de bergen

Het is dierendag! Ook in de bergen, en dat kun je ook natuurlijk ook vieren als je in de bergen zit. Wat denk je van een mooie bergwandeling met je hond? Of avontuurlijk: ga zelf op zoek naar de wilde dieren in de Alpen.

Om van je bergwandeling met je hond een succes te maken, hebben we hier een paar tips voor je! Zeker handig als je je hond mee wil nemen op een huttentocht! In hun blogs vertellen Michiel en Vera meer over hun avonturen met hun honden in de Dolomieten.

Grote roofdieren in de Alpen

Wie z’n trouwe huisdier niet mee de bergen in kan nemen, kan natuurlijk ook de dieren opzoeken. In de bergen ben je nou eenmaal een stuk dichter bij de natuur, waardoor de kans dat je dieren tegenkomt een stuk groter is. En niet alleen de bekende marmotten en berggeiten kom je tegen, maar op steeds meer plekken in de Alpen komen grote roofdieren terug, zoals wolven, beren en lynxen, al is de kans dat je een beer tegen het lijf loopt nog steeds veel kleiner dan de kans dat je een marmot ziet. In Bergen Magazine 4 van 2018 vertellen we je meer over de grote roofdieren in de Alpen.

Wild spotten in de bergen

Dieren spotten in de bergen

Wil je de kans dat je wild tegenkomt zo groot mogelijk maken? Hier hebben we een paar tips om zelf wild te spotten in de bergen! En als je dan wild gaat spotten, kijk dan ook eens goed omhoog. Want ook daar is een hoop te zien. Met andere woorden: verrekijker mee en trek erop uit!

 

 

 

Meer inspiratie

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!