klettersteig Glungezer

Mysterieuze klettersteigroute in Oostenrijk

Op de Oostenrijkse berg Glungezer, niet ver van Innsbruck, is een nieuwe klettersteigroute uitgezet. Vanaf de route heb je een prachtig uitzicht over talloze Alpentoppen, maar je kunt je ook onderdompelen in een mysterieuze wereld van sagen. Dit is namelijk de allereerste Sagenklettersteig van Oostenrijk. 

Helemaal nieuw is de route niet. De route is een verbetering en uitbreiding van een al bestaande klettersteigroute die op de berg lag. Die is flink verbeterd en uitgebreid met passages in alle moeilijkheidsgraden, van A (eenvoudig) tot C (moeilijk). Kortom: de route is erg gevarieerd. Hoogtepunt is een touwbrug vanaf waar je een prachtig uitzicht over de bergwereld om je heen hebt. Aan het einde van die brug, ligt ook een mooie plek om een paar bijzondere foto’s van het uitzicht te maken. 

Bijkomen in de Glungezerhütte

Bij elkaar overwin je zo’n vierhonderd hoogtemeters, een tocht waar je al met al zo’n tweeënhalf uur voor uit moet trekken. Zit de hele tocht erop? Op tien minuten wandelen vanaf het einde van de route ligt de Glungezerhütte, waar je op het terras even kan bijkomen van je avontuur. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Reus van de Glungezer

Dat avontuur kan voor de kinderen nog groter worden. Want bij de route hoort een sage. In een folder die je mee kan nemen, kun je kennismaken het mysterieuze verhaal over de Reus van de Glungezer. Het foldertje is gericht op kinderen, maar ook voor volwassenen staat er veel leuke informatie in, al was het maar omdat het verhaal over de reus ook de namen van sommige delen van de route verklaart.  

De route is dus net opgeleverd, maar nu al zijn er plannen om (delen van) de route verder geschikt te maken als oefenparcours voor beginnende klettersteigers. 

Meer weten over de route? Hier vind je meer informatie.  

 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?