Czech trail

Nieuwe lange-afstandsroute door Tsjechië

Tsjechië is een lange-afstandsroute rijker. En wat voor een. De nieuwe route, die Stezka Českem ofwel Czech Trail, gedoopt is, is ruim 2000 kilometer lang! Oftewel: bereid je voor op eindeloos wandelen door het Reuzengebergte, Sudentenland en al die andere prachtige natuurgebieden in Tsjechië.

De Czech Trail loopt van west naar oost. De route begint in een van de meest westelijke punten van Tsjechë, Krásná in het Ertsgebergte. In het oostelijke Moravië eindigt de route op het drielandenpunt van Tsjechië, Polen en Slowakije.

Noordelijke en zuidelijke variant

Er zijn twee varianten op de route. Een noordelijke en een zuidelijke die bij elkaar dus zo’n tweeduizend kilometer lang zijn. De noordelijk route voert door bekende berggebieden. Naast het Ertsgebergte kom je ook door het Nationaal Park Boheems Zwitserland, het IJzergebergte en het Reuzengebergte, en het Adelaarsgebergte en het Jeseník gebergte. Via de zuidelijke route kom je door de Beskiden, Witte Karpaten, het Podyjí Nationaal Park, Boheems Canada, de Novohradské bergen en het Boheemse Woud.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Ronde van Tsjechië?

De routebeschrijvingen gaan meestal uit van één van die twee routes, maar je kan natuurlijk er natuurlijk ook een 'ronde van Tsjechië' van maken en allebei de routes wandelen. Maar, dan ben je wel even onderweg. De routeontwerpers geven ongeveer veertig dagen op voor de duizend kilometer van west naar oost. Wie dan de hele ronde compleet wil maken, is dus nog eens veertig dagen onderweg. Als het lukt om gemiddeld 25 kilometer per dag af te leggen, natuurlijk. Uiteraard hoeft dat allemaal niet in één keer.

Overnachten kan bij een van de B&B’s, hotels of berghutten langs de route. Maar, kamperen kan ook! De etappes zijn in principe zo uitgezet dat er rondom het begin- en eindpunt altijd een overnachtingsmogelijkheid is.

Van alle etappes is een uitgebreide routebeschrijving te downloaden. 

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?