winterwandelen populair

Wintersport: vaker wandelen, minder vaak skiën

Winterwandelen zit qua populariteit al jaren in de (ski-)lift. Steeds meer mensen wisselen de drukte van de pistes en de après ski af met een rustige wandeling. En die trend zet door!

De populariteit van winterwandelen groeit al jaren. Veel mensen zijn tijdens hun vakantie ook op zoek naar een beetje rust en tijdens een winterwandeling door een besneeuwd berglandschap, is er aan rust vaak geen gebrek. Maar volgens een Duits onderzoek is er een factor die dit seizoen ook meespeelt: de prijzen. Toegang tot liften en pistes wordt steeds duurder en dus kiezen meer mensen ervoor om op een andere manier van de bergen te genieten. Bijvoorbeeld door een mooie winterwandeling te maken. Wandelend heb je vaak minder liften nodig. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Op zoek naar andere wintersporten

Dat zorgt ervoor dat wintersportgebieden meer investeren in alternatieve wintersporten. Faciliteiten voor wandelaars, langlaufen en andere wintersporten waarbij je geen lift nodig hebt, zullen de komende tijd waarschijnlijk groeien. Zelfs voor fietsers komen er naar verwachtingen meer winterse uitdagingen bij. Traditionele wintersporten zoals skiën en snowboarden zullen daarentegen wat minder dominant worden.  
Helemaal nieuw is de trend niet. Al tijdens de coronapandemie zochten meer mensen de rust en stilte op, in plaats van de rijen voor de drukke skiliften.. Ook de zoektocht naar duurzamere vakantiebestedingen speelt al een tijd een rol. Veel mensen willen wat minder afhankelijk zijn van de hoeveelheid sneeuw en dus de sneeuwkanonnen. Daarom werd er al langer geïnvesteerd in meer en beter geprepareerde winterwandelroutes, toerskiroutes en andere activiteiten buiten de pistes. 

Wat ga jij doen?

Wil jij de komende winter ook eens wandelend de bergen in? Hier vind je een aantal mooie winterwandelgebieden. En wil je eens experimenteren met een andere wintersport? Dit zijn vijf uitdagende sporten waar je je de komende winter eens mee kan uitleven. 

 

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?