Dit zijn de 5 mooiste afleveringen van dit culturele programma

Dit zijn de 5 mooiste afleveringen van dit culturele programma

Bij tv-programma Rail Away komt in elke aflevering één land aanbod met één treinreis. Naast dat het programma de treinreis in het licht brengt, wordt er ook aandacht besteedt aan het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de omgeving. De trein is in dit programma de gids die jou meeneemt om de mooiste locaties zien. Rail Away heeft maar liefst 30 seizoen en om het voor jou makkelijker te maken staan hier de leukste afleveringen, met de mooiste (berg)landschappen!

Seizoen 24 2015 Afl. 4 - Zwitserland: Grindelwald-Kleine Scheidegg-Jungfraujoch

Deze sneeuwaflevering speelt zich af in het winterse Berner Oberland in Zwitserland en start in het gletsjerdorp Grindelwald, aan de voet van de Eiger. Grindelwald is een bekend dorp onder de toeristen en in zowel de zomer en winter. In de jaren 30 van de vorige eeuw kwamen de Oranjes hier al graag voor de wintersport. In deze aflevering worden bijzondere filmopnamen uit die tijd getoond. De treinrit zal vanuit het Grindelwald door de prachtige landschappen gaan en zal via Kleine Scheidegg het hoogste treinstation van Europa bereiken: De Jungfraujoch, op een hoogte van 3400 meter.

Dit zijn de 5 mooiste afleveringen van dit culturele programma

Seizoen 26 2016 Afl. 5 - Brazilië: Rio de Janeiro

Dit seizoen was speciaal ter gelegenheid van de Olympische Zomerspelen die dat jaar in Rio de Janeiro werden gehouden. Daarom werden er in dit seizoen vijf afleveringen uitgezonden van treinreizen in Brazilië. Deze aflevering is de laatste aflevering van dit seizoen en is speciaal in Rio de Janeiro ter ere van de Spelen. Deze tandradtrein neemt jou mee naar 'Christus de Verlosser', het kenmerkende standbeeld dat hoog boven de stad uittorent. Ook gaat de trein de Sugarloafmountain op.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Seizoen 29 2019 Afl. 3 - Zwitserland: Furka - Zermatt – Matterhorn

Deze reis gaat door de mooiste gebergtes van Zwitserland en start met een stoomlocomotief op het Furkabergmassief. Daarna gaat de reis verder in de wereldberoemde Glacier Express. De trein met de bekende panoramaramen biedt een prachtig zicht op de Zwitserse bergwereld. De treinreis gaat langs de Aletschgletsjer en eindigt in Zermatt. Vanaf hier gaat de reis door in een tandradbaan naar de Gornergrat. Tijdens deze reis zie je dichte bossen, alpenweiden en de mooiste uitzichten op een grote hoogte. Eenmaal boven bij de Gornergrat word je omringd door 29 bergtoppen, wie allemaal meer dan 4000 meter hoog zijn. En natuurlijk wordt ook de Matterhorn in het licht gezet!

Dit zijn de 5 mooiste afleveringen van dit culturele programma

Seizoen 30 2020 Afl. 3 - Zweden Inlandsbanan-2: Sorsele - Gällivare

In deze aflevering volgt de Zweedse Inlandsbanan een ruim 1.000 kilometer lang traject dwars door het hart van Zweden. De route begint in het noorden van de stad Sorsele dat op de berg van Nalovardo ligt. De berg Nalovardo ligt in een van de grootst beschermde natuurgebieden van Europa. De trein zal uiteindelijk aankomen in Gällivare, maar eerst moet wel de poolgrens worden gepasseerd. Tijdens de route zal je veel eindeloze bossen, woeste rivieren, vele meren en zo nu en dan een liefelijk kerkje zien. Ook zullen er tijdens de treinreis wat rendieren en elanden langs huppelen.

Dit zijn de 5 mooiste afleveringen van dit culturele programma

Seizoen 30 2020 Afl. 5 - Polen: Wroclaw - Jelenia Gora - Szklarska Poreba

Deze treinreis laat de prachtige natuur van Polen zien. Je zal bijvoorbeeld klassieke bergen en valleien zien, maar ook veel leuke dorpjes en steden. In deze aflevering komt er veel cultuur terug met de kerken en kathedralen, kastelen en bijzondere ondergrondse tunnels. Misschien zal je in deze aflevering niet de hoogste bergen zien, maar er zit wel veel heel veel geschiedenis in. Zo wordt er gezocht naar de nazigoudtrein die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog verdween. In de loop van de aflevering komt de route in een prachtig natuurgebied op de grens met Tsjechië.

Dit zijn de 5 mooiste afleveringen van dit culturele programma

Ben je nu helemaal enthousiast over Rail Away en zou je graag deze afleveringen willen kijken? Je kan Rail Away elke werkdag om 16:30 op NPO2 zien, maar je kan het ook gratis terugkijken op npostart.nl

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Foto: www.pexels.com

Lees hier hoe je jouw mening kan geven