spullen voor je bergvakantie

Ik ga bergwandelen en neem mee…

Van de heuvels in Zuid-Limburg tot de prachtige omgeving van de Veluwe, in Nederland kun je naar hartenlust wandelen. Wil je echter eens ergens anders gaan wandelen, ga dan eens wandelen in de bergen. Bij bergwandelen is een goede voorbereiding letterlijk ‘het halve werk’. De andere helft is namelijk het juiste materiaal.

Wat je in ieder geval niet mag vergeten is voldoende eten en drinken, een kaart van de omgeving, extra (regen)kleding en een EHBO setje. Al deze spullen neem je comfortabel mee in de Aircontact 50 + 10 SL van Deuter. Doordat het gewicht van de zware lading vlakbij het centrum van de zwaartekracht van je lichaam ligt, kun je deze moeiteloos dragen. Het innovatieve rugsysteem stimuleert de luchtcirculatie en voert warme, vochtige lucht af.  

Hoe lekker is het om tijdens een pauze met een warme kop thee of koffie te genieten van het prachtige uitzicht? Wil je er zeker van zijn dat je koffie of thee warm blijft en dat je drinkfles niet lekt, kies dan voor de Hot & Cold ONE van SIGG. Je drank blijft tot wel 12 uur heerlijk warm en de fles is 100% lekvrij. Je drinkfles vullen met een koude drank kan natuurlijk ook. Deze blijft namelijk tot wel 20 uur heerlijk koel.

spullen voor je bergvakantie

Onmisbaar tijdens het wandelen in de bergen: goede wandelschoenen

Je hebt een rugzak en een drinkfles, maar tijdens het wandelen kun je natuurlijk niet zonder een paar goede wandelschoenen. Je voeten doen een groot deel van het werk en pijn aan je voeten is wel het laatste dat je kunt gebruiken tijdens een uitdagende bergwandeling. Met de stabiele, functionele, comfortabele en robuuste SANTIAGO GTX van LOWA hoef je je over je schoenen in ieder geval geen zorgen te maken. Waterdicht en ademend en voorzien van een Vibram® Trac Lite II zool die je de benodigde grip op de meest uiteenlopende ondergronden biedt. Het damesmodel, de slijtvaste maar stijlvolle LOWA LADY LIGHT GTX, is volledig aangepast aan de anatomie van de vrouwenvoet, wat voor een ongeëvenaarde pasvorm zorgt.

Misschien heb je het vaker gedaan of is het juist nieuw voor je: wandelen met stokken. Als je in de bergen gaat wandelen zijn goede wandelstokken onmisbaar. Wandelstokken ondersteunen je als je bergop en bergaf gaat en helpen je energie te besparen. Met de LEKI Micro Vario Carbon kom je goed voor de dag in de bergen! Dankzij slimme technologieën zorgen deze stokken voor meer stabiliteit en veiligheid tijdens het bergwandelen. Je vouwt deze stok eenvoudig en snel op tot een pakketje van slechts 40 centimeter.

 

 

 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?