Kasnockn. (c)Österreich Werbung/ Eisenhut Mayer

Kasnockn, een echte specialiteit uit Vorarlberg

Kasnockn zijn het 'nationale gerecht' van Vorarlberg. Ze worden ook wel 'Knöpfe' of 'Kässpätzle' genoemd en zijn heerlijk, vooral na een actieve dag in de buitenlucht! In de Pinzgauer variant gebruik je kippenbouillon en veel bieslook. Laat het gerecht een beetje aankoeken, dat is het geheim van het lekkerste van de Kasnockn.

Ingredienten voor vier personen: 

¼ kilo bloem
zout
1 ei
ca. ¼ liter kippenbouillon
200 gram bergkaas, geraspt, bijvoorbeeld Pinzgauer bergkäse
2 uien, in ringen gesneden en een klein deel gesnipperd
boter of olie

Bereidingswijze

Uit bloem, zout en ei een halfvast deeg bereiden, dat langzaam van de lepel afdruipt (niet te lang mengen, anders wordt het deeg kleverig). Even laten rusten. Dan het deeg door een Spätzlesieb (speciale zeef voor dit gerecht) in kokend water drukken en kort laten koken, ca. 3 minuten, totdat de Spätzle (soort noedels) omhoog komen; afgieten en met koud water laten schrikken. Verhit intussen wat boter in een hapjespan en fruit de uienringen. Roer de Spätzle erdoor en de kippenbouillon. Vervolgens de geraspte kaas erdoor roeren. Bak vervolgens de gesnipperde uien goudbruin verdeel ze over de Spätzle met veel gehakte bieslook.

Serveertip 

Een frisse groene salade past goed bij de stevige Kasnockn.


Meer lekkere recepten uit de bergen? Dat snappen we, want de liefde voor de berggen gaat ook door de maag! In Bergen Magazine 5 van 2021 verzamelen we daarom de lekkerste recepten uit de Alpenlanden. Mahlzeit!


Bron: Magazin Salzburgerland, Oostenrijks Toeristenburo, www.austria.info,

 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.