Fighting Ibex. Foto Bas van Laarhoven

Verhaal achter de foto: een oefening in tegenlicht

Tijdens een bivak in juni 2011 werd ik verrast door deze twee stoeiende steenbokken. Ze stonden vlakbij de tent en trokken zich niets aan van onze aanwezigheid (ik was daar met twee vrienden). Dat gaf mij de mogelijkheid deze prachtige dieren al stoeiende vast te leggen met de fotocamera.

Tekst en foto: Bas van Laarhoven

Het waren twee jonge mannetjes die spelenderwijs aan het oefenen waren voor het “echte” werk in de bronsttijd (herfst), wanneer de mannetjes harde gevechten voeren om de gunst van de vrouwtjes. Ondanks dat het hier slechts om een oefening ging, werd er veel kracht gebruikt en door het tegenlicht werd het opstuivende zand heel mooi zichtbaar, waardoor dit nog extra werd benadrukt.

De foto is genomen in het AiguillesRouges Nature Reserve nabij Chamonix in de Franse Alpen (Haute-Savoiedepartment). Dit natuurgebied is opgericht op 24 augustus 1974 en is gelegen tegenover het wereldberoemde Mont Blancmassief. Het gebied bestaat uit bergtoppen, meren, bossen en een zeer gevarieerde flora en fauna. Er leeft onder andere een steenbokkolonie, maar ook gemzen, alpenmarmotten, steenarenden en andere dieren voelen zich er thuis. Het uitzicht op het Mont Blanc massief is er ongeëvenaard.

Technische gegevens foto:

Camera: Canon 40D
Diafragma: f6.3
Sluitertijd: 1/1250 sec
ISO getal: 400
Brandpuntsafstand: 120mm

Locatie : AiguillesRouges Nature Reserve, Chamonix, Franse Alpen.

Fighting Ibex. Foto Bas van Laarhoven


Verhaal achter de foto - december 2012

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!