klettersteigroutes Ehrwald Zugspitze

Vier keer Klettersteigen in de Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroolse kant van de Zugspitze is een prachtig gebied voor een wandeltocht, maar ook voor een klettersteigtocht. Aan de Oostenrijkse kant van de Zugspitze vind je meerdere prachtige klettersteigroutes. Deze vier routes zijn echte aanraders, met gegarandeerd mooie uitzichten!

Coburger Steig

De Coburger Steig is een pittige uitdaging voor ervaren klettersteigers (moeilijkheidsgraad D/E). De route is grotendeels verticaal. Je bereikt het begin van de route na een tocht van ongeveer drie uur over goed gemarkeerd pad. Van het begin van de route op 2350 meter hoogte klim je naar het hoogste punt op 2450 meter. Daar wordt je inspanning beloond met een prachtig uitzicht rondom. Wie wil kan dan nog even door om aan te haken op de klettersteigroute Tajakante. 


Wil je meer van dit soort tips? Of wil je tips voor mooie wandelingen en huttentochten? Volg ons op Facebook en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief, dan mis je niks!


Tajakante Klettersteig 

De Tajakante Klettersteig is ook zo’n uitdaging voor ervaren klettersteigers (E). De route loopt langs een groeve en vereist dat je écht geen hoogtevrees hebt, stabiel en stevig in je schoenen staat en een uitstekende conditie hebt. Van 1850 meter hoogte klim je naar 2450 meter hoogte. En al die tijd heb je een prachtig uitzicht op het dal onder je. De route is goed te combineren met de Coburger Steig. 

klettersteigroutes Ehrwald Zugspitze

Seebenklettersteig 

Op de Sebenklettersteig is ervaring (D/E) ook noodzakelijk, maar ook hier is het genieten geblazen. Zeker als je niet bang bent voor een beetje water. Deze route loopt namelijk langs een waterval. Dat levert gegarandeerd een sprookjesachtige ervaring op, maar, je moet dus ook zeker en stabiel in je schoenen staan! De zustieg en abstieg zijn goed aangegeven. 

Zugspitze Stopselzieher

Deze route is eenvoudiger wat betreft de techniek en kan goed gecombineerd worden met een bergwandeltocht door de omgeving. Technisch is deze route minder zwaar (A/B), maar omdat de tocht naar het begin van de klettersteig toe een behoorlijk lange tocht is, heb je alsnog een uitstekende conditie nodig om deze tocht te volbrengen. 

Voor alle vier de routes heb je uiteraard een goede klettersteiguitrusting nodig, inclusief helm een klettersteigset met valstopper. Die kun je natuurlijk kopen, maar in de omgeving is genoeg gelegenheid om de spullen te huren. Hier vind je meer informatie over de routes en mogelijkheden voor de verhuur.  

 

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?