Wallis
Het kanton Wallis beslaat het overgrote deel van het Rhônedal tussen het begin van de rivier en het Meer van Genève. Wallis grenst aan Frankrijk en Italië en is tevens tweetalig. Inwoners spreken er Duits en Italiaans. Van oorsprong zijn de Wallisers alemanen, die in de 9e eeuw van het boven-Aardal over de Grimselpas naar het Rhônedal kwamen.
Bergen van Wallis
Wallis bestaat voor het grootste deel uit hooggebergte: ten noorden van de Rhône liggen de Berner Alpen, met onder andere de bergen Bietschhorn, Jungfrau en Mönch en de Aletschgletsjer. Met 23 kilometer is het de grootste gletsjer van de Alpen.
In het zuiden liggen de Walliser of Penninische Alpen, met onder andere de Weisshorn, Matterhorn, Dom en de Monte Rosa. De Dufourspitze (4634 m) in het Monte Rosa-massief is de hoogste berg die (deels) op Zwitsers grondgebied ligt. De Dom (4545 m) is de hoogste berg die zich geheel in Zwitserland bevindt, de piramidevormige Weisshorn (4505 m) is zeker één van de mooiste bergen van de Alpen, en de Matterhorn (4478 m) zonder twijfel de bekendste.
Op vakantie in Wallis
Het landschap van Wallis wordt door tegenstellingen gekenmerkt, steile rotswanden, hoge Alpen, grotten, gletsjers en 8000 kilometer aan wandelroutes. In de winter kan je genieten van pisten met poedersneeuw, die tot bijna 4000 m reiken, panoramapaden, loipen en sleesporen voeren door dalen en over heuvels.
Besneeuwde bossen onder stralend winterblauw contrasteren met de door de tijd donker gekleurde houten huizen in een glinsterend wit landschap. De veelzijdigheid van een eigenzinnig landschap spiegelt zich in het brede winteraanbod. Probeer in het Obergoms sneeuwschoenlopen met huskies, duik in bekende kuurbadplaatsen van de piste in het thermale bad, laat je tot snowboardcrack omscholen, verover op toerski's de vierduizenders of geniet in een van de vele restaurantjes.