Hittegolf Alpen voorspeld

Hittegolf in de Alpen!

Ben je de komende dagen in de Alpen? Pak dan je zonnebril, je zomerkleding en een extra fles water, want voor de komende dagen wordt een hittegolf voorspeld.

De komende dagen wordt het in grote delen van Europa zonnig en warm. Ook in de Alpen. Voor de oostelijke Alpen worden temperaturen tussen de 25 en 33 graden voorspeld, en in de Westelijke Alpen kan het nóg warmer worden, misschien wel 35 graden!

Ook hoger in de bergen zal het kwik flink gaan stijgen. Voor grote delen van de Alpen zal de temperatuur op 2000 meter hoogte niet onder de twintig graden komen. De Zwitserse weerdiensten hebben al een hittewaarschuwing uit laten gaan wegens de hoge temperaturen in de zuidelijke delen van Ticino, in Wallis en rond het Meer van Genève.

Opletten in de hitte

Dat betekent dus goed op jezelf letten, want zulke hoge temperaturen kunnen je flink ziek maken. Plan je tocht goed, trek niet te warme kleding aan en smeer je goed in. Onze tip: doe rustig aan, dan geniet je nog het meest van het mooie zomerweer. En let natuurlijk een beetje op elkaar en voorkom dat je een zonnesteek oploopt. Heb je helemaal geen zin in die warmte? Zoek dan een iets koelere plek op!

Na zonneschijn komt regen

De komende dagen moet je niet alleen rekening houden met de warmte, maar ook met regen. Op zulke hete dagen is er natuurlijk een grote kans dat je aan het eind van de dag te maken krijgt met een stevige lokale onweersbui. Die onweersbuien zijn ook voorspeld voor het einde van het weekend. Dan zakt de temperatuur even en dan kunnen er hevige regen- en onweersbuien ontstaan. Voor maandagavond is rondom het Gardameer code rood gegeven wegens verwachte zware buien. In Oostenrijk geldt voor vrijwel het hele land code geel en voor grote delen van het land zelfs code oranje wegens de verwachte buien. Ook voor het midden en oosten van Zwitserland geldt code geel of oranje. 

Hitte later in de week

Maar na regen komt weer zonneschijn. En als de zon terugkeert, komt ook de warmte weer terug. Aan het einde van de week, zo van 7 tot 10 augustus, verwachten de weerdiensten dat de temperaturen weer kunnen oplopen tot in de dertig graden. 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)