Nederlandse mountainbikegids in Frankrijk!

Nederlandse mountainbikegids in Frankrijk!

-ingezonden mededeling-

Sinds half juni is Frankrijk een Nederlandstalig gediplomeerd mountainbikegids rijker. Nadat Arno de Jong vorig zijn diploma als Accompagnateur en Montagnes binnen haalde, is hij sinds kort namelijk óók in bezit van het MTB-gids diploma.

Dit betekent dat Arno de biketrips die hij al jaren via de website www.alpadventures.com aanbiedt, nu zelf mag gidsen. Wat dacht je van van een lang weekend enduro-trails rijden rondom Samoëns, een 3 daagse Portes du Soleil tour, of een geheel verzorgde 7 daagse Tour du Mont Blanc?!

Natuurlijk kun je Arno ook inhuren als privégids voor jouw bergavonturen, te voet, op sneeuwschoenen of op de MTB. Als inwoner van Samoëns kent Arno alle paadjes van la Vallée du Giffre als zijn eigen achterzak. Maar ook het Massif du Mont Blanc, les Portes du Soleil en l'Aravis kennen voor hem nog maar weinig geheimen.

“Het kostte wat bloed, zweet en tranen om in zo'n 3 jaar tijd het diploma als accompagnateur en montagnes en als moniteur de VTT te behalen. Ik ben dan ook superblij dat het nu in de pocket is en dat ik mijn gasten nu op bergwandelschoenen, sneeuwschoenen én op de mountainbike mag rondleiden in onze fantastische bergomgeving”, aldus Arno de Jong.

Je kunt contact opnemen met Arno via zijn website

Arno hield op Bergwijzer ook een blog bij waarin hij vertelt over zijn opleiding tot volleerd berggids

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)