virtueel de bergen in

Virtueel de bergen in

Als je even niet de bergen in kan, kun je nog wel virtueel de bergen in. Verspreid over het internet vind je allerlei handige sites en tools, waarmee je je toch nog op een bergtop waant. Ook leuk als voorpret voor je vakantie, als je weer wél de bergen in kan!

De Eiger-Noordwand in je luie stoel

Zo makkelijk was de Eiger Noordwand nog nooit. Mammut neemt je zo mee deze beruchte bergwand op in het #PROJECT360. In 2014 beklommen Dani Arnold en Stephan Siegrist de beroemde noordwand van de Eiger via de Heckmair route, met een 360-graden camera op hun rug. Het resultaat is een interactieve multimedia-ervaring waarmee je je zelf even op de Eiger waant. 

Lees meer

Overigens is niet alleen de Eiger beklommen door het #PROJECT360. Inmiddels zijn er veel meer routes te ‘beklimmen’!

Streetview op de Zugspitze

Dit lijkt op PROJECT360, maar is het niet helemaal. Dit is je oude bekende Google Streetview, maar dan wel op de hoogste berg van Duitsland. Ook Google heeft klimmers uitgerust met 360-graden camera’s en ze de berg op laten gaan. En jij kan gewoon in Google Maps van hun foto’s genieten. Zoek in Google Maps de Zugspitze even op, en sleep het gele poppetje rechtsonder de kaart in. Daar verschijnen lichtblauwe stippen, op de plekken waar de fotograaf van Google aan het werk is geweest. 

Lees meer

Onder de bergen door

In 2015 opende de Gotthard Basistunnel, de langste treintunnel ter wereld. En omdat de trein er razendsnel doorheen dendert en je er dus maar weinig van ziet, kun je met dit filmpje de tunnel nog eens rustig goed bekijken. En is dat allemaal te ondergronds? Er zijn ook beelden vanuit een helikopter, kun je alsnog van dat prachtige uitzicht in 360 graden genieten!

Lees meer

De hoogste berg ter wereld op

De hoogste berg ter wereld beklimmen, is voor velen een droom, die maar voor weinigen is weggelegd. En doordat het op de routes naar de top ondanks dat razenddruk is, is die top voor de meesten van ons letterlijk en figuurlijk verder weg dan ooit. En dus biedt virtual reality de uitkomst! Zo kun je toch nog een beetje doen alsof je op het dak van de wereld staat! Maar, voor een speciale beklimming is ook in de virtuele wereld speciale uitrusting nodig!

Lees verder 

 

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past