Mooiste wandelgebieden van Europa

Dit zijn de beste wandelgebieden van Europa

De organisatie Europe Best Destinations heeft de beste wandeltochten van Europa bekend gemaakt. Een mooi overzicht van wandeltochten die zo mooi zijn dat je een keer gelopen móet hebben. De tochten voeren door prachtige natuur, schilderachtige dorpjes en bieden wijdse uitzichten over pittoreske dalen, besneeuwde bergtoppen of over zee. Het hele lijstje kun je hier vinden, maar omdat lang niet alle tochten door de bergen lopen, hebben wij de bergtochten alvast voor je uitgezocht.

Percurso dos Sete Vales Suspensos

Percurso dos Sete Vales Suspensos – Portugal

Deze wandelroute is door Europe Best Destinations verkozen tot de mooiste route. Geen route over almen of tussen besneeuwde bergtoppen, maar langs de rotsige kust van de Algarve. En hoewel je hier uiteraard niet dat typische alpengevoel hebt, zijn de kliffen, grotten en rotspartijen best de moeite waard!

Caminito de Rey

El Caminito del Rey – Spanje

Dit is –naast de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela- misschien wel de meest beroemde wandelroute van Spanje. Toch was de Caminito del Rey jarenlang dicht. De route was door verval te gevaarlijk. Inmiddels is alles open, en kun je gezekerd en wel weer dit beroemde en bijzondere pad weer verkennen.

Kergabolten

Kjergabolten – Noorwegen

Hoog boven het Noorse Lysefjord, vlak bij Kerag, hangt een groot rotsblok ingeklemd tussen twee rotswanden, de Kergabolten. Het uitzicht vanaf de plek is adembenemend en daarom is de plek een geliefde plek voor wandelaars. Die moeten wel van goeden huize komen, want de tocht naar de Kjergabolten is uitdagend en kan zo’n zes tot tien uur duren. Hier en daar moet je je langs touwen omhoogtrekken of laten zakken.

Pico de Arieiro

Pico de Arieiro – Madeira

Op Madeira wandel je op een oude vulkaan en daardoor kun je je ogen goed de kost geven tijdens een wandeling hier. De tocht van Pico de Arieiro naar Pico Ruivo is niet ontzettend moeilijk, maar wel ontzettend mooi. Je loopt er door een spectaculair landschap met allerlei verschillende soorten vulkanische gesteenten. Daar komen wel veel mensen op af, dus het kan aan de drukke kant zijn hier.

Drei Zinnen

Drei Zinnen – Dolomieten

De Drei Zinnen is een van de hoogtepuntjes van de Alpen. In dit prachtige wandelgebied kun je alle kanten uit. Korte dagtochten, lange huttentochten, klettersteigen, maakt niet uit. Onze eigen redacteur Bert Vonk liep hier een vijfdaagse huttentocht met zijn zoon en raakte helemaal in de ban van de Drei Zinnen.  

GR 20 Corsica

GR 20 – Corsica

De 200 kilometer lange GR 20 over Corsica is een klassieker en een populaire wandeltocht. Elk jaar proberen duizenden wandelaars de tocht te volbrengen. De tocht kan uitdagend zijn, zeker als in de zomer de mediterrane warmte wordt afgewisseld met knetterend onweer. De GR 20 is technisch uitdagend en zeker niet voor mensen met hoogtevrees.

Rotsen van Adršpach

Rotsen van Adršpach – Tsjechië

De bijzondere rotsformaties bij Adršpach in het Tsjechische Reuzengebergte zijn populair bij zowel wandelaars als rotsklimmers. Via uitgezette wandelroutes kun e tussen de zandstenen pilaren door wandelen. Hier en daar  kun je de pilaren ook beklimmen.

Beseggen – Noorwegen

De wandeltocht over de Beseggenkam in Noorwegen wordt door velen gezien als de mooiste wandelroute van Noorwegen. Onderweg kom je langs twee bergmeren met verschillende kleuren: groen en blauw. Zorg er wel voor dat je in goede conditie bent, want de tocht is wel zwaar!

Trolltunga

Trolltunga - Noorwegen

Nog zo'n route in Noorwegen die vooral geschikt is voor echte durfals. De uitstekende rots Trolltunga trekt veel toeristen die een foto op de rots willen maken. Nog best een pittige uitdaging, want de route is heen en terug bij elkaar opgeteld zeker 20 kilometer lang en er zijn geen hutten onderweg. Dat betekent dus doorlopen!

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!