Hoogtepunten Bergwijzer / Bergen Magazine - Terugblik met nieuws uit de bergen

Er is dit jaar weer veel gebeurd in de bergen. Opvallende en spectaculaire dingen en er zijn records verbroken. Alle hoogtepunten uit de bergen waar wij aandacht aan hebben besteed op Bergwijzer.nl lees je hier nogmaals.

Nu 5x per jaar Bergen Magazine

Ook is er goed nieuws van de uitgever van Bergen Magazine. Bergen Magazine gaat in 2014 maar liefst 5x verschijnen (in plaats van 4x). Goed nieuws voor huidige én nieuwe abonnees. Dat betekent dat je minder lang hoeft te wachten op het nieuwe nummer vol inspiratie voor je vakantie naar de bergen.Als je nu een abonnement afsluit, zul je voor dezelfde prijs 5x Bergen Magazine in de brievenbus ontvangen.

Ontvang nu 5x per jaar het tijdschrift voor bergliefhebbers thuis. 

Ander groot nieuws uit de koker van Bergen Magazine: in 2014 organiseren we samen met Mountain Network de Bergen Magazine Mont Blanc Expeditie, speciaal voor abonnees van Bergen Magazine. Al het nieuws rondom deze expeditie vind je hier (onder andere interviews met de deelnemers)

Fotowedstrijden in Bergen Magazine

Ook dit jaar hebben we weer in iedere Bergen Magazine een nieuwe fotowedstrijd aangekondigd en de foto’s van de winnaars een mooie plekje gegeven. Deze foto’s vind je ook nog online.

En de huidige fotowedstrijd waar je nog aan mee kan doen: Keen-fotowedstrijd: Skiën? Waarom zou je!

Andere mooie foto's en filmpjes

Er zijn dit jaar ook veel foto’s en films gemaakt door professionele fotografen. Een aantal prachtige films, documentaires en timelapses vind je hier.

Spectaculair

Naast dit spectaculaire beeld zijn er ook weer veel nieuwe spectaculaire ‘attracties’ geopend in de bergen:

Op ongeveer 3.000m hoogte is namelijk een hangbrug met een lengte van ruim 100 meter en een helling van 12 procent gebouwd tussen twee bergwanden. De brug is daarmee de hoogste in zijn soort in Oostenrijk.

In een kamertje volledig gemaakt van glas, Step Into The Void genaamd, kunnen bezoekers 1035 meter loodrecht naar beneden kijken.

De Dachstein-Südwandbahn is sinds de opening op 18 mei 2013 de eerste kabelbaan in Oostenrijk met een gondel die is voorzien van een dakterras. 

Records

Als dit niet al records waren, dan willen we je nog even wijzen op deze records:

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!